Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα ΗAE εκδίδουν τα πρώτα NFT γραμματόσημα στη Μέση Ανατολή

Τα ψηφιακά γραμματόσημα θα προσομοιάζουν σε φυσικά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εφαρμόζουν μια στρατηγική προσέγγιση απέναντι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Πλέον η ταχυδρομική τους υπηρεσία θα εκδίδει NFTs συμβαδίζοντας με την τάση διεύρυνσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην παγκόσμια σκηνή.

Ο Όμιλος Emirates Post Group, ή αλλιώς EPG, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι έγινε ο πρώτος ταχυδρομικός οργανισμός στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που εκδίδει γραμματόσημα με ψηφιακή συλλεκτική αξία. 

Τα νέα γραμματόσημα αποτελούνται από ψηφιακά δίδυμα βασισμένα στο blockchain, τα οποία θα πωλούνται ως εικονικά συλλεκτικά αντικείμενα που συνδέονται με τα φυσικά τους αντίστοιχα. Συνολικά θα εκδοθούν τέσσερα γραμματόσημα, το καθένα με ξεχωριστό σχέδιο που αποτελείται από ένα εθνικό θέμα. 

Οι αγοραστές θα μπορούν να βλέπουν το ψηφιακό σχέδιο που συνδέεται με το φυσικό γραμματόσημο, το οποίο θα αγοράζουν σαρώνοντας το QR που είναι τυπωμένο στην κάρτα. Συγκεκριμένα, για να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο στο blockchain οι χρήστες πρέπει να σαρώσουν έναν κωδικό QR που κρύβεται πίσω από την κάρτα. 

Ο CEO της EPG, Abdulla Mohammed Alashram δήλωσε στο Cointelegraph ότι η εφαρμογή των NFTs ευθυγραμμίζεται με το όραμα της εταιρείας να εκσυγχρονιστεί ψηφιακά. Η EPG εξετάζει πως η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain μπορεί να εξορθολογήσει, βελτιώνοντας τις δραστηριότητές της, και να εισάγει άλλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ενώ σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα ψηφιακά γραμματόσημα στο μέλλον. 

Γενικότερα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν υιοθετήσει μια θετική στάση απέναντι στο blockchain με τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές να προωθούν μια σειρά από φιλικές ρυθμίσεις προς την crypto αγορά.  

Τον Σεπτέμβριο, μάλιστα, θέσπισαν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που υποστηρίζει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και τις συναφείς τους δραστηριότητες στην οικονομική ελεύθερη ζώνη του Ντουμπάι, ανοίγοντας την πόρτα για την υιοθέτηση και την καινοτομία που θα φέρει στο εμιράτο. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις