Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρχεται το TikTok Kitchens: Ντελίβερι viral συνταγών

Η πλατφόρμα μπαίνει στον "χορό" της διανομής φαγητού φέρνοντας τα viral φαγητά στους φανς και των δύο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το TikTok συνεργάζεται με την Virtual Dining Concepts (VDC) για να ξεκινήσει το TikTok Kitchens. Η εν λόγω υπηρεσία ντελίβερι θα μαγειρεύει μερικές από τις πιο fresh συνταγές ενώ με βάση πληροφορίες, TikTok και VDC θα ανοίξουν περίπου 300 τοποθεσίες στις ΗΠΑ για αρχή, σχεδιάζοντας να επεκταθούν σε τουλάχιστον 1.000 μέχρι το τέλος του 2022 

Η TikTok Kitchens θα λειτουργεί επίσης σε ήδη υπάρχοντα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων αλυσίδων που ανήκουν στον συνιδρυτή της. Αν και η υπηρεσία δουλεύει με μια κουζίνα-φάντασμα, η TikTok Kitchens θα αξιοποιεί κανονικά τον χώρο και το ανθρώπινο δυναμικό του κάθε εστιατορίου, ενώ η εκπαίδευση και οι συνταγές θα προέρχονται αποκλειστικά από το TikTok. 

Το μενού θα ανανεώνεται συχνά από viral συνταγές και θα παραμένει online ανάλογα με την απήχηση που θα έχει το καθετί. Το Bloomberg ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα διατηρήσει την πιο δημοφιλή του συνταγή που τυχαίνει να είναι η δική μας ελληνική φέτα αλλά ψητή, καθώς και άλλα πιάτα που αναζήτησαν φέτος οι χρήστες. Μάλιστα, οι δημιουργοί των συνταγών που εμπνεύστηκαν το μενού θα λαμβάνουν και μέρος των εσόδων που θα προκύψουν από την νέα αυτή συνεργασία.  

Όσοι λοιπόν δημιούργησαν τα πιάτα στο μενού θα λάβουν credits για τις συνταγές τους και θα προβάλλονται σε περίοπτη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφιακής τους προώθησης. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια καμπάνια που θα φέρει τα φαγητά του TikTok στους fans, και όχι για ένα εγχείρημα στον τομέα των εστιατορίων. 

Η VDC έχει ήδη σημειώσει επιτυχία με το MrBeast Burger, μια εικονική κουζίνα που ο YouTuber MrBeast, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά προς τα τέλη του 2020, πουλώντας 1 εκατ. μπιφτέκια σε μόλις τρεις μήνες με πλέον 1.500 κουζίνες σε ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις