Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Moss: Ένα success story από το Βερολίνο

Η fintech από την Γερμανία αποτιμάται πλέον στα 500 εκατ. ευρώ, οδεύοντας στο να γίνει μια ακόμη unicorn. Η Moss είναι μια πλατφόρμα για την ολιστική διαχείριση δαπανών που έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Β ύψους 75 εκατ. ευρώ. Η αξιοσημείωτη εξέλιξη της εταιρείας έχει πλέον κερδίσει την Tiger Global και την A-Star, μόλις έξι μήνες μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης με το VC Valar Ventures του Peter Thiel, μεταξύ άλλων.  

Η Startup με έδρα το Βερολίνο πάει να γίνει μονόκερος σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια από την επίσημη ίδρυση της, μετά την αύξηση της αξίας, έχοντας ταυτόχρονα συνολικό κεφάλαιο ύψους 130 εκατ. ευρώ. Η fintech ξεκίνησε αρχικά στα μέσα του 2020 με την πρώτη πραγματική εταιρική πιστωτική κάρτα για νεοσύστατες και ψηφιακές εταιρείες στη Γερμανία.  

Η νεοφυής επιχείρηση μπήκε στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά στην συνέχεια επέκτεινε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Στο μέλλον, οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των δαπανών τους ή να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη λύση με βάση τις ανάγκες τους.  

Με τη Moss, οι εταιρείες έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν με ευελιξία εικονικές και φυσικές πιστωτικές κάρτες, να καταχωρούν και να εγκρίνουν ψηφιακά τα εισερχόμενα τιμολόγια τους, να επεξεργάζονται και να αποζημιώνουν εύκολα τις άμεσες πληρωμές των εργαζομένων, όπως τα έξοδα κάποιου επαγγελματικού ταξιδιού, και να διαχειρίζονται αξιόπιστα τη ρευστότητά τους.  

Η εταιρεία βασίζεται στην λογιστική αυτοματοποίηση αλλά και σε κοινά λογιστικά λογισμικά και συστήματα ERP. Οι πιστωτικές κάρτες Moss έχουν το πλεονέκτημα των ιδιαίτερα υψηλών πιστωτικών ορίων και συνοδεύονται από όρους πληρωμής έως και 60 ημέρες ή ελκυστικές προσφορές επιστροφής χρημάτων. Από την ίδρυσή της, η Moss έχει εκδώσει πάνω από 20.000 φυσικές και εικονικές πιστωτικές κάρτες και έχει επεξεργαστεί πάνω από 250.000 συναλλαγές. 

Η ανάπτυξη της εταιρείας το τελευταίο διάστημα φαίνεται από το ότι έχει διπλασιάσει την ομάδα της ενώ και ο αριθμός των πελατών έχει τετραπλασιαστεί. Η Startup επιτρέπει στις εταιρείες να διαμορφώνουν τα συστήματα διαχείρισης δαπανών τους με βάση τις ατομικές τους απαιτήσεις και να εξορθολογίζουν μαζικά τις χρηματοοικονομικές διαδικασίες, γεγονός που την φέρνει μπροστά στην αγορά της Γερμανίας καθώς επεκτείνεται και σε άλλες αγορές.  

Στόχος τους είναι η είσοδος στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, βελτιώνοντας το προϊόν τους και ενισχύοντας την ανάπτυξη της ομάδας τους. Το πλάνο αυτό έρχεται μετά την Ολλανδία, όπου το επιτυχημένο λανσάρισμα των υπηρεσιών της δικαίωσε την μεγάλη ζήτηση που αναμένεται να έχει στις αγορές διεθνώς. Μέχρι στιγμής, εταιρείες όπως οι Ticketswap, Naduvi και O my bag έχουν ήδη υιοθετήσει τη λύση της Moss. 

Πλέον ο κόσμος ζητά την περαιτέρω ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση των χρηματοοικονομικών διαδικασιών και πληρωμών. Η εταιρεία συνεχίζει έχοντας στο πλάι της πάνω από 200 άτομα, σχεδιάζοντας νέα καινοτόμα fintech προϊόντα με τον CEO της Moss, Ante Spittler να μιλά για την υλοποίηση νέας αποστολής στους τομείς της τεχνολογίας, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις