Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως να βρεις τον κατάλληλο tech co-founder σε 4 βήματα

Στην κοινωνία, υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που έχουν κλίση στην επιχειρηματικότητα και το ρίσκο. Μόνο το 0,33% των ανθρώπων γίνονται επιχειρηματίες κάθε χρόνο και ακόμη λιγότεροι από αυτούς αναλαμβάνουν το ρίσκο μεταξύ των προγραμματιστών.

Συνήθως, ένα άτομο που έχει κλίση προς την επιχειρηματικότητα δεν θα πάει να περάσει τη ζωή του στην πληροφορική, και αν γίνει προγραμματιστής, θα μετακινηθεί πολύ γρήγορα στην ανώτατη διοίκηση ή θα φύγει για να εργαστεί πάνω στις δικές του ιδέες.

Ως εκ τούτου, η πιθανότητα να πέσει κανείς πάνω σε έναν προγραμματιστή πληροφορικής που αγαπά το ρίσκο είναι πολύ μικρή. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να τους προσελκύσετε.

  • Κατανόηση της ψυχολογίας των καλών προγραμματιστών πληροφορικής: Δεν ενδιαφέρονται όλοι οι προγραμματιστές μόνο για έναν μεγαλεπήβολο μισθό. Κάποιοι θέλουν να έχουν κοινούς στόχους με τους founders. Πριν παρουσιάσετε ένα έργο σε έναν μηχανικό πληροφορικής, πρέπει πρώτα να καταλάβετε ποια είναι τα κίνητρά του, τι επιδιώκει και τι είναι σημαντικό γι’ αυτόν.
  • Η σωστή προσέγγιση: Οι περισσότεροι έμπειροι μηχανικοί με προχωρημένες κοινωνικές δεξιότητες μπορούν να γίνουν καλοί συνιδρυτές – αν δουν ότι έχει νόημα να εγκαταλείψουν την άνετη δουλειά τους για να προσπαθήσουν να αναπτύξουν την ιδέα σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβουν ότι, ακόμη και αν το έργο αποτύχει, θα έχουν κάποιο όφελος για τους ίδιους. Για παράδειγμα, ένα καλό reference μετέπειτα στο βιογραφικό τους ή η γνώση μιας νέας πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας.
  • Με ένα καλό pitching: Εάν δεν μπορείτε να τσεκάρετε και να ελέγξετε τις υποθέσεις σας γύρω από την πρόταση σας, να αναζητήσετε πελάτες, να προσεγγίσετε επενδυτές, να πουλήσετε και να προωθήσετε το έργο σας, τότε δεν θα βρείτε έναν καλό τεχνολογικό επικεφαλής που θα χαρεί να συνεργαστεί μαζί σας.
  • Ψάξτε εκεί που πρέπει: Για να βρείτε το ιδανικό άτομο που χρειάζεστε για να φτιάξετε μαζί την επόμενη Startup της αγοράς, βγείτε για «κυνήγι» σε hackathons (φυσικά), HackerRank/Codility/Qualified/CodersRank – Συναντήσεις και συνέδρια, δικτυακοί τόποι απασχόλησης, Chatrooms στο Telegram/Slack, Github, αλλά και στο Ycombinator Startup school.

Διαβάστε επίσης:

15 Tips για να γίνετε καλύτεροι data scientists το 2022

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις