Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρώτο επενδυτικό app της Τουρκίας Midas “σηκώνει” 11 εκατ. δολάρια

Η fintech με το συμβολικό όνομα απευθύνεται στους επενδυτές επόμενης γενιάς, δίνοντας μια εναλλακτική στην οικονομία της κρίσης.

Η πρώτη πλήρως ψηφιακή χρηματιστηριακή εφαρμογή Midas της Τουρκίας συγκέντρωσε 11 εκατ. δολάρια σε μετοχικό κεφάλαιο. Η ομάδα των 70 ατόμων που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να λανσάρει μια σειρά προϊόντων crypto, καθώς και για να συνεχίσει τη δημιουργία μιας υποδομής που θα στηρίζει τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις νεο-τράπεζες στις επενδυτικές τους προσφορές.

Η Midas είναι η πρώτη νεοσύστατη επιχείρηση επενδύσεων λιανικής στην Τουρκία που δίνει πρόσβαση σε αμερικανικές και τουρκικές μετοχές. Η εταιρεία θέτει προς το παρόν ένα κόστος 1,50 δολάρια ανά συναλλαγή, αλλά υπάρχουν σχέδια να μειωθεί ο αριθμός αυτός μελλοντικά στο μηδέν. Μάλιστα, οι περισσότεροι χρήστες της είναι κάτω των 35 ετών.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη Midas για να αλλάξει τη σχέση των ανθρώπων με τα χρήματα, προς το καλύτερο. Το σημερινό περιβάλλον στην Τουρκία καθιστά το ξόδεμα των χρημάτων εύκολο, αλλά την επένδυσή τους δύσκολη δεδομένης της νομισματικής αστάθειας που επικρατεί λόγω της γενικότερης κρίσης που βιώνει η χώρα σε όλα τα επίπεδα. Δημιουργώντας όμως την πιο απρόσκοπτη επενδυτική εμπειρία, η νεοφυής επιχείρηση κάνει την επένδυση αβίαστη, “όπως θα έπρεπε να είναι”, σύμφωνα με τον CEO και ιδρυτή της Midas, Egem Eraslan.

Μπορεί η Midas να αυτοπροβάλλεται ως fintech, αλλά ο βραχίονας των μέσων ενημέρωσης που διατηρεί μπορεί να αποτελέσει μια από τις επόμενες εξαγορές της μητρικής εταιρείας της Tech.eu, Webrazzi. Η Startup παράγει οικονομικό περιεχόμενο, όπως λεπτομερή προφίλ εταιρειών, καθημερινό podcast, εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο και σύντομα θα δημιουργεί και δικό της περιεχόμενο με βίντεο, όλα με στόχο να σπάσει το μυστήριο που περιβάλλει τον υγιή οικονομικό προγραμματισμό και τις επενδύσεις.

Η Midas έχει συγκεντρώσει συνολικά 12 εκατ. δολάρια μόλις 8 μήνες από την ίδρυσή της, μια σαφής ένδειξη ότι οι επικεφαλής επενδυτές Spark Capital και Earlybird Digital East Fund, καθώς και οι συμμετέχοντες Nigel Morris και Revo Capital είναι επίσης πρόθυμοι να στηρίξουν όχι μόνο την εταιρεία Midas, αλλά και την χώρα της Τουρκίας σε αυτό το κομμάτι. Πρόκειται τέλος για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις fintech seed μέχρι σήμερα στην Τουρκία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις