Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όλοι πάνε προς super app – το ίδιο και η Vivid Money με νέα κεφάλαια

Η Vivid Money συγκέντρωσε 100 εκατ. ευρώ για super app, φτάνοντας την αξία της στα 775 εκατ. ευρώ.

Η mobile τραπεζική εφαρμογή Vivid Money, με έδρα το Βερολίνο, ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Γ ύψους 100 εκατ. ευρώ με αποτίμηση 775 εκατ. ευρώ. Του γύρου ηγήθηκε η Greenoaks Capital με τη συμμετοχή της Ribbit Capital και του SoftBank Vision Fund 2.

Η Vivid, που ξεκίνησε την λειτουργία της στη Γερμανία το 2020, προσφέρει εργαλεία αποταμίευσης, δαπανών και επενδύσεων από μια ενιαία εφαρμογή. Οι χρήστες λαμβάνουν γερμανικό IBAN, συναλλαγές μετοχών και crypto, P2P πληρωμές και λειτουργίες διαχείρισης χρημάτων.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει έως σήμερα μια πελατειακή βάση 500.000 χρηστών σε όλη την Ευρώπη ενώ έχει σημειώσει 25 φορές αύξηση των εσόδων της τον τελευταίο χρόνο.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός “super app” με νέα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες, αλλά και για την πραγματοποίηση προσλήψεων σε όλη την Ευρώπη και για την ενίσχυση των προσπαθειών μάρκετινγκ.

Ο Artem Iamanov, συνιδρυτής της Vivid Money, δήλωσε σχετικά ότι οι πελάτες χρειάζονται κάτι περισσότερο από μια απλή τραπεζική εφαρμογή, ένα μέρος όπου μπορούν να αποταμιεύουν, να επενδύουν και να οργανώνουν τα καθημερινά τους οικονομικά ζητήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις