Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NatWest: Εγκαινιάζει Climate Hub για να βοηθήσει τις ΜμΕ να γίνουν πράσινες

Στο πλαίσιο της ρευστότητας των 100 δισ. λιρών για το κλίμα και τη βιώσιμη χρηματοδότηση, η NatWest παρέχει εργαλεία, μέσω ενός διαδικτυακού κόμβου για το κλίμα, για να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να γίνουν πράσινες.

Μέσω του NatWest Climate Hub, οι ΜμΕ που θα επιλεγούν – επενδύοντας σε καθαρά κτίρια, ενέργεια, μεταφορές και γεωργία – μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για πράσινα δάνεια και πράσινη χρηματοδότηση. Στόχος του είναι να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, παρέχοντας στις επιχειρήσεις την υποστήριξη που απαιτείται για να “ξεκλειδώσουν” βιώσιμα έργα και τελικά να μειώσουν το περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, το hub για το κλίμα της NatWest συγκεντρώνει επίσης πόρους, προϊόντα και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των κενών που εντοπίστηκαν στην έκθεση της NatWest “Springboard to Sustainability” και εκπαιδεύουν τις ΜμΕ σχετικά με τα οικονομικά οφέλη της μετάβασης σε μηδέν εκπομπές.

Χρησιμοποιώντας το hub, οι ΜμΕ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις χορηγήσεις πράσινων δανείων και περιουσιακών στοιχείων της NatWest και να ενταχθούν στους επιταχυντές της τράπεζας, οι οποίοι συνδέουν τις ΜμΕ με περιφερειακά κέντρα για να τις βοηθήσουν να εντοπίσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και να μαθαίνουν νέα σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή παρακολούθησης των επιπέδων άνθρακα της NatWest, που πρόκειται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022, με 500 ΜμΕ στους τομείς της μεταποίησης και των μεταφορών.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις