Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βελγική healthtech “σήκωσε” 3,4 εκατ. ευρώ για μια one-stop shop λύση σε data ασθενών

Η Cascador Health συνδέει τα νοσοκομεία με απαραίτητα δεδομένα ασθενών και διεπαφές για την έγκαιρη παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Η βελγική healthtech Startup Cascador Health συγκέντρωσε 3,4 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει περαιτέρω την πλατφόρμα δεδομένων και την ευρωπαϊκή της επέκταση. Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν οι Qbic, Volta Ventures και Theodorus καθώς και ο ελβετικός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης Hirslanden.

Τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν επίσης στην πλατφόρμα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Βέλγιο και την Ελβετία. Η χρηματοδότηση έρχεται στο πλαίσιο της εξαγοράς της ελβετικής εταιρείας CORTS από την Hirslanden για την εξασφάλιση της πρόσβασης σε ιατρικά δεδομένα από τρίτους.

Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των πηγών δεδομένων και των χρηστών των δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης, η νεοφυής επιχείρηση υποστηρίζει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στην ανάκτηση δεδομένων ασθενών σε πολλά συστήματα και διεπαφές πληροφορικής τους ενώ παρέχει στις επιστήμες ζωής επιμελημένα, επικυρωμένα και ανώνυμα δεδομένα πραγματικού κόσμου (RWD), σε πλήρη συμμόρφωση με τον GDPR και τη νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Δίνοντας τη δυνατότητα και στα δύο μέρη να αποκτήσουν γνώσεις, συμβάλλει έτσι στην καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και άρα στην βελτίωση της υγείας για τον κάθε ασθενή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cascador Health, Philip Taillieu, αναφέρθηκε στην ποιότητα των δεδομένων και την δυσκολία που έχει η Ευρώπη στην αξιοποίηση τους, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, αφού κάθε χώρα έχει διαφορετική τεχνική, νομική και οικονομική δυναμική, την οποία καλούνται τώρα να ενσωματώσουν σύμφωνα με τα υπάρχοντα συστήματα. Κατέχοντας πλέον τη σωστή τεχνολογία, τους οικονομικούς πόρους και το επιχειρηματικό μοντέλο. η Startup στοχεύει να υποστηρίξει τα νοσοκομεία ακριβώς σε αυτό το εγχείρημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις