Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Collabs στο Twitter: Η “κρυφή” λειτουργία για να γράφουν δύο ένα tweet

Ένα feature που επιτρέπει σε δύο χρήστες να συντάξουν μαζί ταυτόχρονα ένα tweet.

Το Twitter εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία με το όνομα “Collaborations” που θα επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να γραφούν μαζί ένα tweet. Η επιλογή αυτή δεν έχει γίνει ακόμη δημόσια διαθέσιμη και λειτουργεί μόνο αφού ένας χρήστης αποδεχτεί το αίτημα αυτής της “συνεργασίας” από κάποιον άλλο, σύμφωνα με το TechCrunch.

Το νέο αυτό feature συνιστά ένα ακόμη πιθανό σχέδιο που θα δώσει στους δημιουργούς έναν τρόπο να συνεργάζονται με επιχειρήσεις για συμφωνίες διαφημίσεων brands – κάτι που ήδη συνηθίζεται σε αντίπαλα κοινωνικά δίκτυα όπως το YouTube, το Instagram, το TikTok και άλλα.

Η λειτουργία “Collabs” του Twitter ανασύρθηκε από τον κώδικα της εφαρμογής για πρώτη φορά συγκεκριμένα από τον προγραμματιστή κινητών Alessandro Paluzzi, ο οποίος, τον Δεκέμβριο του 2021, μοιράστηκε αναφορές, τις οποίες βρήκε ο ίδιος και έδειχναν ότι το Twitter εργαζόταν πάνω σε έναν τρόπο ώστε δύο άτομα να μπορούν να γράψουν ταυτόχρονα μαζί ένα μόνο tweet.

Πως θα φαίνεται ποιος έγραψε το tweet

Σε αυτό το σενάριο, τα ονόματα και των δύο χρηστών που έχουν προφίλ στο Twitter θα εμφανίζονταν στην κορυφή του σχετικού tweet πάνω από το περιεχόμενο του. Νωρίτερα φέτος, ο Paluzzi αποκάλυψε ότι μια επιλογή συνεργασίας είχε ήδη προστεθεί στην οθόνη σύνθεσης ενός tweet, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ανακάλυψε πώς εμφανίζονταν οι εικόνες προφίλ των ατόμων – όπου η μία επικαλύπτονταν πάνω από την άλλη- όταν το collab για το tweet εμφανιζόταν στο timeline του Twitter.

Τώρα, ο Paluzzi βρήκε ξανά επιπλέον στοιχεία για την ανάπτυξη της λειτουργίας, δημοσιεύοντας στο Twitter ένα screenshot που εξηγεί πώς θα λειτουργούσαν οι λεγόμενες συνεργασίες όταν δύο χρήστες ανεβάζουν μαζί ένα κείμενο στο Twitter.

Το Twitter εξήγησε ότι οι χρήστες θα ζητούν πρώτα από ένα άτομο ή ένα brand (για κάποιον inlfuencer που θέλει να κάνει collab με την επιχείρηση) να “συν-διαχειριστούν” μαζί ένα tweet και θα περιμένουν να αποδεχτούν το αίτημα. Έτσι, όταν ο άλλος χρήστης αποδεχτεί το αίτημα, και οι δύο λογαριασμοί θα εμφανίζονται ως “co-authors” στο tweet. Η λειτουργία αυτή μπορεί να γίνει ευρέως διαθέσιμη με εξαίρεση μόνο επιλεγμένους χρήστες, όπως οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν τα Super Follows του Twitter, για παράδειγμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις