Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Intel διακόπτει όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Ρωσία

Η αμερικανική κατασκευάστρια επεξεργαστών υπολογιστών Intel, ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στη Ρωσία με άμεση ισχύ, τονίζοντας πως έχει λάβει μέτρα για να μην επηρεαστεί η λειτουργία της στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας, η Intel «ενώνει τη φωνή της με τη διεθνή κοινότητα, καταδικάζει τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και καλεί σε άμεση αποκατάσταση της ειρήνης». Ένα μήνα μετά τη διακοπή των αποστολών σε πελάτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, η Intel ανέστειλε πια όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

Στην ίδια ανακοίνωσή, η εταιρεία ανέφερε ότι θα υποστηρίξει τους 1.200 υπαλλήλους της στη Ρωσία, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα επιχειρησιακής συνέχειας για την ελαχιστοποίηση της διαταραχής στις δραστηριότητές παγκοσμίως.

Στις εταιρείες τεχνολογίας που έχουν λάβει μέτρα απέναντι στη Ρωσία περιλαμβάνεται η Apple, η οποία σταμάτησε τις πωλήσεις προϊόντων μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η AMD, η Adobe και η General Electric, αλλά και το Spotify παράλληλα, μαζί με ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το CNN, το ABC και το BBC που έχουν επίσης αναστείλει τις υπηρεσίες τους στη Ρωσία ως απάντηση σε ένα νέο νόμο που περιορίζει δραματικά την ελευθερία του λόγου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις