Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αμερικάνικη PARC Partners εξαγόρασε την ελληνική Transifex

Η Startup από την Πάτρα διαθέτει μια πλατφόρμα αυτόματων μεταφράσεων σε κορυφαίους πελάτες ανάμεσα τους το Soundcloud και η Klarna.

Η PARC Partners, ένα VC από τις ΗΠΑ, απέκτησε την ελληνική νεοφυή επιχείρηση Transifex με βάση στην Καλιφόρνια. Το αμερικάνικο VC, το οποίο απαρτίζουν επενδυτές και έμπειροι entrepreneurs, ασχολείται γενικά με τις εξαγορές ιδιωτικών εταιρειών με προοπτική επιτυχίας, ανεξάρτητα από τον κλάδο, με στόχο να τις οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, μετασχηματίζοντας τες.  

Ανάμεσα στις εταιρείες απόκτησης της, εντάσσεται πλέον και η Transifex που έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης εντοπισμού βοηθώντας τους προγραμματιστές και τους εμπόρους να δημοσιεύουν ψηφιακό περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες.  

Το λογισμικό της έχει διαμορφωθεί έτσι για να εξυπηρετεί εταιρείες που θέλουν να μεταφράζουν αυτόματα τα προϊόντα τους σε διαφορετικές γλώσσες. Η πλατφόρμα cloud της Transifex βοηθά ουσιαστικά στην επιτάχυνση της παράδοσης περιεχομένου μειώνοντας το κόστος, παρέχοντας μια υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης για όλο το περιεχόμενο του πελάτη. Αυτό σημαίνει ταχύτερη διάθεση στην αγορά και καλύτερη εμπειρία για τους τελικούς χρήστες.  

Η Transifex, με έδρα την καρδιά της Silicon Valley και ιδρυτή τον Δημήτρη Γλέζο, απασχολεί 50 υπαλλήλους, αποτελώντας μια παγκόσμια και ψηφιακή εταιρεία με μηχανικούς σε δύο ηπείρους και πελάτες σε σχεδόν 50 χώρες που εκπροσωπούν περίπου 40.000 έργα και πάνω από 320.000 χρήστες, εντοπίζοντας περιεχόμενο σε πάνω από 150 γλώσσες.  

«Στα 12 χρόνια μου, ήταν συναρπαστικό να προσεγγίζω πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες, να αναπτύσσω σχέσεις με 1.400+ κορυφαίες τεχνολογικές και παγκόσμιες επιχειρήσεις και να χτίζω μια ομάδα 55 ατόμων που τρέχει την κορυφαία πλατφόρμα localization παγκοσμίως. Είμαι βέβαιος ότι τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια και το στρατηγικό όραμα της PARC θα συνεχίσουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη και την καινοτομία της εταιρείας για πολλά ακόμη χρόνια», δήλωσε σχετικά ο founder Δημήτρης Γλέζος

Στους πελάτες της Startup περιλαμβάνονται μάλιστα οι Atlassian, HubSpot, Viber, Signal, Vodafone, Deezer, Eventbrite, Soundcloud και Waze. Η ίδια έχει δεχτεί διακρίσεις για το software της ενώ με τα νέα κεφάλαια στοχεύει πλέον να πολλαπλασιάσει την ομάδα της και να καταστήσει το λογισμικό της διαθέσιμο για κάθε γλώσσα, διατηρώντας τα γραφεία της στο Μαρούσι όπου εργάζεται ένα πολύ σημαντικό μέρος του προσωπικού της, και κάνοντας τέλος ενδεχομένως ορισμένες αλλαγές στην διοίκηση της, υπό τον έλεγχο πια του αμερικάνικου fund.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις