Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WhatsApp: Λανσάρισμα νέων features!

Το WhatsApp σκοπεύει να προσθέσει emoji reactions, την δυνατότητα αποστολής μεγαλύτερων αρχείων και μεγάλων Group Chats.

Το WhatsApp δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να αντιδράσουν σε ένα μήνυμα με emoji, καθώς και να μοιραστούν αρχεία που έχουν μέγεθος έως και 2GB, ένα τεράστιο άλμα από το προηγούμενο όριο των 100MB. Η Meta, η εταιρεία πίσω από το WhatsApp, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αυτές οι λειτουργίες θα έρθουν «σύντομα» και φαίνεται ότι σήμερα είναι η μέρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι θα διπλασιάσει το μέγιστο μέγεθος των ομαδικών συνομιλιών. Όταν ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά οι αντιδράσεις, η Meta δήλωσε ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μερικά επιλεγμένα για αρχή, αλλά ότι η υποστήριξη για “όλα τα emojis και τους τόνους του δέρματος” θα προστεθεί στο μέλλον.

Οι αντιδράσεις είναι μια χρήσιμη λειτουργία, γι’ αυτό και άλλες εφαρμογές όπως το Slack και το Telegram τις διαθέτουν εδώ και καιρό – αν θέλετε να μπορείτε να δείξετε ότι ένα μήνυμα σας έκανε να γελάσετε χωρίς να μπλοκάρετε την ομαδική συνομιλία, τώρα έχετε έναν τρόπο να το κάνετε αυτό. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό σύντομα, καθώς το WhatsApp επεκτείνει επίσης το προεπιλεγμένο μέγιστο μέγεθος των ομαδικών συνομιλιών, με το ανώτατο όριο να πηγαίνει από 256 σε 512 (αν και φέρεται να έχουν υπάρξει λύσεις hack-y για να ξεπεραστεί το προηγούμενο όριο).

Η ανάρτηση του WhatsApp στο blog σημειώνει ότι οι μεγαλύτερες ομάδες αναπτύσσονται «αργά», ενώ οι αντιδράσεις emoji και τα αυξημένα όρια μεγέθους αρχείων γίνονται διαθέσιμα στην τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής. Ο εκπρόσωπος της Meta, Vispi Bhopti, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι αντιδράσεις θα είναι διαθέσιμες για όλους σε «περίπου μία εβδομάδα”» αλλά πρόσθεσε ότι ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη τη λειτουργία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις