Το Μητροπολιτικό κολλέγιο ενισχύει την νεανική καινοτομία

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών διοργανώνει επιστημονική συνάντηση για φοιτητές προκειμένου να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους.

 Tο Μητροπολιτικό Κολλέγιο , διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά το Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών (Σ.Ε.Κ.Φ.). Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης και μέσω Microsoft Teams), από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 με στόχο την ανάδειξη φοιτητικών δράσεων, ιδεών, πειραμάτων και ερευνητικών εργασιών που ξεχωρίζουν για το καινοτόμο και νεωτεριστικό πνεύμα τους,

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις των φοιτητών και αποφοίτων του στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία της Ψυχολογίας, των Παιδαγωγικών, των Επιστημών Υγείας και των Πολυτεχνικών Επιστημών, της Πληροφορικής, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας, καθώς και της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Επιπλέον, κορυφαίοι ομιλητές (ακαδημαϊκοί, καινοτόμοι επιχειρηματίες), θα μοιραστούν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις από το δικό τους επιστημονικό και εργασιακό πεδίο με τους συμμετέχοντες.

Στη φετινή Κεντρική Στρογγυλή Τράπεζα, με θέμα «Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και καινοτομία: Προοπτικές, και προκλήσεις για τους φοιτητές/τριες, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία», θα συμμετάσχουν σημαντικοί και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι εισηγητές κ.κ.:

  • Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος Δ.Σ., Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.
  • Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ & του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης»
  • Armand Leblois, Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης RCIS, Υπεύθυνος για την Ακαδημία δικτύωσης της Cisco.
  • Αθανάσιος Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Η Κεντρική Στρογγυλή Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί στο Campus Θεσσαλονίκης (Ελευθερίου Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή) την Παρασκευή 13 Μαΐου, 18:00 – 20:00, ενώ παράλληλα θα μεταδοθεί και μέσω Microsoft Teams. Οι υπόλοιπες Στρογγυλές Τράπεζες του 7ου Σ.Ε.Κ.Φ., το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω Microsoft Teams.

Όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενότητας του Συμποσίου, θα απονεμηθούν βραβεία Καλύτερης εργασίας ανά σχολή, Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας και Καλύτερης Καινοτόμας Εργασίας.

«Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει διαχρονικά την καινοτομία, αναπτύσσοντας σταθερά δράσεις και πρωτοβουλίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στους φοιτητές του να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους, καθώς και να δοκιμάσουν αποτελεσματικά στην πράξη τις γνώσεις που αποκομίζουν καθημερινά στα μαθήματα. Το Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας, πέρα από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στους φοιτητές και αποφοίτους μας, έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς θεσμούς, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη κουλτούρας καινοτομίας στη χώρα μας», ανέφερε ο Δρ. Βαγγέλης Κονταξάκης, Πρόεδρος Συμποσίου Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών, Vice Principal Research and Innovation, Dean of Graduate School, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Διευθυντής Campus Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις δωρεάν θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις