Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Certn: Χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων για ελέγχους ιστορικού με AI

Η εταιρεία με έδρα τον Καναδά παρέχει σε επιχειρήσεις, υπηρεσίες ελέγχου ιστορικού, πιθανών υποψηφίων, με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Certn συγκέντρωσε 50 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Β, υπό την ηγεσία της B Capital. Με αυτόν τον γύρο, ο οποίος ανεβάζει το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που έχει συγκεντρώσει στα 84 εκατομμύρια δολάρια, η Certn θα επικεντρωθεί στην είσοδο σε νέες αγορές και στην επέκταση της παρουσίας της παγκοσμίως.

«Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης είναι πρωτίστως κεφάλαιο ανάπτυξης που θα βοηθήσει στην επέκτασή μας σε νέες αγορές και στην παροχή μιας αξιόπιστης εμπειρίας στους πελάτες μας παγκοσμίως. Πρόσφατα αποκτήσαμε την Credence, μια επιχείρηση διαλογής με έδρα το Η.Β. Έχουν ιστορικό στην παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας για τους πελάτες και η ενσωμάτωση με την τεχνολογία της Certn τους βοήθησε να προσφέρουν μια ακόμη καλύτερη εμπειρία σε μεγαλύτερη κλίμακα. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την επέκτασή μας σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, ο Andrew McLeod.

Η εταιρεία με έδρα τον Καναδά παρέχει υπηρεσίες ελέγχου ιστορικού με τεχνητή νοημοσύνη σε επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις ελέγχουν το ιστορικό του δυνητικού υποψηφίου, στη συνέχεια, ο υποψήφιος καλείται να παράσχει τις απαιτούμενες πληροφορίες (τίτλοι σπουδών, εικόνα κ.λπ.).

Οι πληροφορίες του υποψηφίου διατίθενται μέσω οποιαδήποτε συσκευής επιλέξει ο υποψήφιος.

«Μπορούν εύκολα να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους μέσω μιας selfie με τη χρήση του OneID μας και μιας φωτογραφίας ταυτότητας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση. Όλα τα προσωπικά δεδομένα και οι εξουσιοδοτήσεις συλλέγονται από τον υποψήφιο, ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη ή καθυστερήσεις. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες επαληθεύονται γρήγορα με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης της Certn», δήλωσε ο McLeod.

Επί του παρόντος, η πλατφόρμα της Certn χρησιμοποιείται από περισσότερες από 2.800 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εργοδοτών, εταιρειών στελέχωσης προσωπικού και εταιρειών διαχείρισης ακινήτων.

Σύμφωνα με την Allied Market Research, η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών ελέγχου απασχόλησης αποτιμήθηκε σε 4,95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και αναμένεται να αγγίξει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028, με CAGR 9,2%

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις