Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μάχη στήθος με στήθος των FinTechs για επικράτηση στην BNPL αγορά

H Revolut ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας «buy now, pay later», στη προσπάθεια της να πάρει ένα κομμάτι από την «πολύτιμη πίτα»

Η Revolut επέλεξε την Ιρλανδία ως την πρώτη αγορά για να λανσάρει το προϊόν «buy now, pay later», με το οποίο θα αναμετρηθεί με την Klarna και άλλες FinTechs στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του δανεισμού.

Η ψηφιακή τράπεζα σχεδιάζει να αναπτύξει την προσφορά της «Pay later» σε όλη την Ευρώπη, προσθέτοντας την Πολωνία και τη Ρουμανία αργότερα φέτος, ανέφερε η Revolut σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή που είδε το Bloomberg News.

Στην πρώτη αγορά της, την Ιρλανδία, 1,9 εκατ. ενήλικες διαθέτουν λογαριασμούς Revolut.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αγορά BNPL στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί στα 680 δισ. λίρες (831 δισ. δολ.) μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η Revolut, η οποία επιδιώκει να γίνει μια superapp που προσφέρει μια σειρά από χρηματοοικονομικά προϊόντα, θα

επιτρέπει στους πελάτες να κατανέμουν τις πληρωμές σε τρεις δόσεις, ενώ στους πελάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα δίνεται πιστωτικό όριο 499 ευρώ (524 δολάρια).

Η Revolut θα αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα των πελατών πριν από τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας τα δεδομένα ανοικτής τραπεζικής στα οποία έχει παραχωρήσει πρόσβαση και όχι στο σημείο πώλησης, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι χρήστες δεν θα μπουν σε ανεξέλεγκτα χρέη.

Θα υπάρχει χρέωση 1,65% ανά αγορά.

Ο Joe Heneghan, διευθύνων σύμβουλος της Revolut Europe, δήλωσε ότι η προσφορά της θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξοφλούν την πίστωσή τους εντός δύο μηνών, «αντί να προσφεύγουν σε υπεραναλήψεις και πιστωτικές κάρτες που δεν δίνουν την ίδια έμφαση στην ταχεία αποπληρωμή του δανεισμένου ποσού».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις