Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Estate Brains: Η Data Analytics πλατφόρμα που «αλλάζει» τα δεδομένα για τους Επαγγελματίες του Real Estate

Βασικός στόχος της πλατφόρμας είναι να δώσει σε επαγγελματίες όπως μεσίτες, επενδυτές, κατασκευαστές μία εύκολη πρόσβαση σε δομημένα δεδομένα της αγοράς του Real Estate σε πραγματικό χρόνο

Ένα από τα βασικά προβλήματα για κάθε επαγγελματία στο χώρο των ακινήτων είναι ο χρόνος που δαπανάει για την σωστή λήψη αποφάσεων. Από την αξιολόγηση ενός ακινήτου προς πώληση έως την επιλογή της βέλτιστης επενδυτικής απόφασης, χρειάζεται να δαπανηθούν αρκετές ώρες έως και μέρες στην εύρεση και ανάλυση των σωστών δεδομένων.  

Οι κύριοι λόγοι που προκαλούν αυτό το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα  δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε δομημένα δεδομένα της αγορά καθώς και ότι τα εργαλεία που είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμα στους επαγγελματίες δεν μπορούν να τους βοηθήσουν στο να κάνουν μία σωστή και γρήγορή ανάλυση .

Η Estate Brains αποτελεί μία Data Analytics πλατφόρμα όπου με την χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, μετατρέπει τα δεδομένα της αγοράς των ακινήτων σε χρήσιμες πληροφορίες και αποφάσεις για τους επαγγελματίες του χώρου.

Βασικός στόχος της πλατφόρμας είναι να δώσει σε επαγγελματίες όπως μεσίτες, επενδυτές, κατασκευαστές κτλ μία εύκολη πρόσβαση σε δομημένα δεδομένα της αγοράς του Real Estate σε πραγματικό χρόνο καθώς και την δυνατότητα ανάλυσης και αξιολόγησης των δικών τους ακινήτων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το πρώτο ερέθισμα για την δημιουργία της πλατφόρμας από τον Βασίλη Τσούγκα και τον Δημήτρη Δουκάκαρο, τους ιδρυτές της Estate Brains, ήρθε από την εμπειρία τους στο χώρο του Real Estate μέσα από εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που λειτουργούν τα τελευταία 6 χρόνια στην Αθήνα. Η συνεχή επαφή με επαγγελματίες του χώρου όπως μεσίτες και επενδυτές ακινήτων τους έκανε να διαπιστώσουν πόσο δύσκολη και χρονοβόρα είναι (σε μία αγορά που δαπανούνται δισεκατομμύρια ετησίως) η αποτελεσματική λήψη αποφάσεων μέσα από σωστά δεδομένα.

Η Estate Brains συλλέγει καθημερινά δισεκατομμύρια παραδοσιακά και μη δεδομένα που σχετίζονται με το Real Estate και μέσα από εξελιγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και γεωχωρική ανάλυση, μετατρέπει αυτά τα δεδομένα σε χρήσιμες πληροφορίες, παρέχοντας δυναμικά Reports, χάρτες και Dashboards σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον.

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του Real Estate που θέλουν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και τον τρόπο που λαμβάνουν αποφάσεις με την χρήση τεχνολογίας και δεδομένα της αγοράς σε πραγματικό χρόνο.

Αυτή τη στιγμή παρέχετε δωρεάν πρόσβαση σε έναν δυναμικό χάρτη όπου οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μία εμπεριστατωμένη εικόνα για τις αγοραπωλησίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια απευθείας μέσα από τo website της.

Για την πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα και εργαλεία της όπως οι αυτοματοποιημένες αξιολογήσεις ακινήτων, το Lead Generator και το Marketwatch , αρκεί η δημιουργία ενός λογαριασμού και ένα μέλος της Estate Brains να επικοινωνήσει μαζί σας για ένα demo.

Μάθετε περισσότερα για την Estate Brains στο εδώ.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις