Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PeopleCert: Σε «mood» εξαγορών και milestone 10 δισ. δολ. για το 2022

Σήμερα ο Όμιλος διαχειρίζεται και αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών παγκοσμίως στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες reskilling και up-skilling

Ο CEO του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης, στον απόηχο του μεγαλύτερου deal (ύψους 450 εκατ. ευρώ) της τελευταίας 15ετίας από ελληνική εταιρεία, πέρυσι τον Ιούλιο, έκανε λόγο για νέες εξαγορές.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξή της σε decacorn καθώς και η ενίσχυση της ηγετικής της θέσης.

Όπως επεσήμανε χθες (6/7/2022), απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου, ο Νικολαΐδης «Η PeopleCert βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εταιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να της προσφέρουν είτε τεχνολογικό προβάδισμα στον τομέα του αντικειμένου της (πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας και διαχείριση έργων και διαδικασιών), είτε που κατέχουν ένα framework, δηλαδή ένα πλαίσιο διαδικασιών βέλτιστων πρακτικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων και η υλοποίηση της εξαγοράς – ή των εξαγορών – αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της βρετανικής εταιρείας AXELOS Limited, έναντι τιμήματος 450 εκατ. ευρώ (380 εκατ. στερλίνες), προ έτους, οδήγησε την αποτίμηση της PeopleCert σε επίπεδα ανώτερα των 1,1 δισ. ευρώ ενώ έκτοτε ο ιδιαίτερα ταχύς ρυθμός ανάπτυξής της ,της τάξης του 40% ετησίως, έχει επίσης αντικατοπτρισθεί στο επίπεδο αποτίμησής της.

Η επιχειρηματική συμφωνία της εξαγοράς της βρετανικής Axelos από την PeopleCert αναδείχθηκε από την Bank of America (σύμβουλο της PeopleCert) και τα Global Banking & Finance Awards ως το καλύτερο Deal of the Year, Greece 2022, επιβεβαιώνοντας , όπως τόνισε ο Νικολαΐδης, ότι η εταιρεία κινείται στρατηγικά στη σωστή κατεύθυνση, απαντώντας στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία Global Banking & Finance Awards αντικατοπτρίζουν την καινοτομία, την επίτευξη στόχων, τη στρατηγική στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κοινότητα αναγνωρίζοντας εταιρείες που κατέχουν εξέχουσα θέση σε συγκεκριμένους τομείς εξειδίκευσης και αριστείας.

«Στόχος μας είναι η PeopleCert να συμβάλει στη φήμη της Ελλάδας ως κεντρικού επενδυτικού προορισμού και παγκόσμιου τεχνολογικού hub βέλτιστων πρακτικών για την ανάπτυξη και αναβάθμιση δεξιοτήτων», επεσήμανε ο ίδιος.

«Μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σ΄ ένα παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Με τη βοήθεια της PeopleCert οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι κρατικοί οργανισμοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητά τους, όπως άλλωστε κάνει το 82% των εταιρειών που έχει υιοθετήσει το ITIL παγκοσμίως».

Σήμερα ο Όμιλος διαχειρίζεται και αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών παγκοσμίως στη διαχείριση έργου (PRINCE2) καθώς και στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών (ITIL) και διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες αξιολογώντας επαγγελματικές και γλωσσικές δεξιότητες .

Για τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου ο Νικολαΐδης είπε ότι βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Διατήρηση μεγάλων ρυθμών ανάπτυξης (growth) και κερδοφορίας: Συνεχίζοντας με ρυθμό ανάπτυξης 40% στοχεύουμε σε ενίσχυση του δικτύου μας με στρατηγικές συνεργασίες, εξαγορά εταιρειών, είσοδο σε νέες αγορές αλλά και αυτοματοποίηση και αποδοτική λειτουργία των operations μας.
  • Ανάπτυξη  και ενίσχυση όλων των προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία, ώστε να απαντούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες . Διεξαγωγή απρόσκοπτων εξετάσεων παγκοσμίως και υιοθέτηση modules που σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, όπως πχ το sustainability.
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός, με βασικό κανάλι προώθησης και διακίνησης προϊόντων το ψηφιακό, δημιουργούμε ένα σύγχρονο technology hub στην Ελλάδα με ΙΤ professionals και expert
  • Έμφαση στους ανθρώπους μας. Οι 1000+ εργαζόμενοι είναι η πιο σημαντική μας επένδυση και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξή τους σε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις