Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγoρά 48,4 εκατ. ευρώ της DCA Bulgaria

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις στη Βουλγαρία και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο

Η B2Holding «πέτυχε» μεγάλο deal, αξίας 48,4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής της, Debt Collection Agency (DCA), σε τοπική εταιρεία ειδικού σκοπού.

Τα συνολικά έσοδα από την πώληση μετά τις προσαρμογές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 100% της λογιστικής αξίας των χαρτοφυλακίων, ανέφερε η B2Holding σε ανακοίνωσή της.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις στη Βουλγαρία και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

«Η πώληση της DCA Bulgaria είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη μείωση του γεωγραφικού μας αποτυπώματος και την αναδιάταξη των κεφαλαίων στις βασικές μας αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κλιμάκωσης του ομίλου», δήλωσε ο Erik Johnsen, CEO της B2Holding, στην ανακοίνωση.

Η συναλλαγή θα προκαλέσει μη ταμειακή απομείωση ύψους 105 εκατ. νορβηγικών κορώνων μετά από φόρους. Αυτή αφορά κυρίως την υπεραξία, πρόσθεσε η εταιρεία.

Τα λειτουργικά κέρδη της B2Holding στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΝΑΕ) εκτινάχθηκαν σε 181 εκατ. κορώνες το 2021 από 61 εκατ. κορώνες το προηγούμενο έτος.

Οι δραστηριότητες στη ΝΑΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο, απέφεραν συνολικά έσοδα 535 εκατ. κορώνες πέρυσι, έναντι 379 εκατ. κορώνες το 2020, ανακοίνωσε η εταιρεία συμμετοχών.

Τα συνολικά έσοδα της B2Holding από τα αγορασμένα χαρτοφυλάκια δανείων στη ΝΑΕ αυξήθηκαν σε 375 εκατ. κορώνες το 2021 από 325 εκατ. κορώνες το 2020. Τα αγορασμένα χαρτοφυλάκια δανείων στη ΝΑΕ ανήλθαν σε 1,56 δισ. κορώνες στο τέλος του 2021, από 1,84 δισεκατομμύρια κορώνες ένα χρόνο νωρίτερα.

Η DCA άρχισε να λειτουργεί στη Βουλγαρία το 2010 και εξαγοράστηκε από την B2Holding το 2016.

Η B2Holding διαθέτει πλατφόρμες σε περισσότερες από είκοσι ευρωπαϊκές χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις