Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Βουτιά» στα κέρδη από απάτες crypto κατά 65%

Η πτώση των αριθμών του εγκλήματος κρυπτογράφησης συνέπεσε με την πτώση των αξιών των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, ορισμένες μορφές εγκλήματος γύρω από τα crypto έχουν αυξηθεί τους τελευταίους 12 μήνες

Τα έσοδα που προέρχονται από το έγκλημα που σχετίζεται με το κρυπτονόμισμα έχουν μειωθεί κατά 65% το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis, τα συνολικά έσοδα για το έγκλημα που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα το πρώτο εξάμηνο ανέρχονται σε 1,6 δισ. δολ.

Επιπλέον, ο αριθμός των μεταβιβάσεων που πραγματοποιήθηκαν για την παράνομη απάτη με crypto βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, αναφέρει η μελέτη.

Ακόμη και η μεγαλύτερη απάτη του 2022 μέχρι στιγμής έχει αποφέρει μόνο 273 εκατ. δολ., δηλαδή λιγότερο από το ένα τέταρτο των εσόδων που αποκόμισε η μεγαλύτερη απάτη του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Η πτώση των αριθμών του εγκλήματος κρυπτογράφησης συνέπεσε με την πτώση των αξιών των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, ορισμένες μορφές εγκλήματος γύρω από τα crypto έχουν αυξηθεί τους τελευταίους 12 μήνες.

Η αξία των κλεμμένων ή χακαρισμένων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης αυξήθηκε από 1,2 δισ. δολάρια σε 1,9 δισ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, κάτι που η Chainalysis αποδίδει στην αύξηση των κεφαλαίων που εκλάπησαν από τα πρωτόκολλα DeFi και ειδικότερα από τις γέφυρες cross-chain.

Σύμφωνα με τον Eric Jardine, επικεφαλής της έρευνας για το κυβερνοέγκλημα στην Chainalysis, υπάρχει ακόμη πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει, παρά τη φαινομενική μείωση του συνολικού εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

«Με την τεράστια αύξηση των κλεμμένων κεφαλαίων, δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυόμαστε. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να βελτιώνουν την ικανότητά τους να καταπολεμούν το έγκλημα που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Jardine.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις