Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alpha Bank: Συμβάλλει έμπρακτα στον επαναπατρισμό ταλέντων

Από το 2019, η Alpha Bank έχει προσελκύσει και επαναπατρίσει καταξιωμένους έλληνες επαγγελματίες που εργάζονταν σε κορυφαίους ομίλους του εξωτερικού στον τραπεζικό κλάδο

 

Η Alpha Bank τα τελευταία τρία χρόνια υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες για τον επαναπατρισμό ταλαντούχων ελλήνων επαγγελματιών από το εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Hellenic Bankers Association – UK, ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, με τίτλο “Future Ithacans” και θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού τομέα.

Στο Networking Event θα συζητηθούν η δυναμική του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, μετά την υπερδεκαετή κρίση, αλλά και οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης που προσφέρει η Alpha Bank. Το «παρών» θα δώσουν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank με επικεφαλής τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, καθώς και Στελέχη που εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Τράπεζα ύστερα από τον επαναπατρισμό τους από χώρες του εξωτερικού.

Alpha Ithacans: Περισσότεροι από 50 Έλληνες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα για να εργαστούν στην Alpha Bank

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2019, η Alpha Bank έχει προσελκύσει και επαναπατρίσει καταξιωμένους έλληνες επαγγελματίες που εργάζονταν σε κορυφαίους ομίλους του εξωτερικού στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και, μεταξύ άλλων, στους κλάδους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας και να παίξουν ενεργό ρόλο στη νέα σελίδα ανάπτυξης της οικονομίας.

Μάλιστα, στο εσωτερικό του Ομίλου έχει συγκροτηθεί η ομάδα των «Alpha Ithacans», μία κοινότητα εξειδικευμένων επαγγελματιών οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αξιοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να διαμορφώσουν το μέλλον του τραπεζικού Ομίλου. Μέσα από μία συμμετοχική προσέγγιση, οι Ithacans μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες από την εργασία τους στο εξωτερικό, επιταχύνουν την αλλαγή και συμβάλλουν στον μετασχηματισμό του Ομίλου. Παράλληλα, λειτουργούν και ως «πρεσβευτές» για την ανάδειξη της Alpha Bank ως έναν πολύ σημαντικό μελλοντικό εργοδότη για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Η κοινότητα των Alpha Ithacans ενισχύεται διαρκώς, καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αποφασίζουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στην Alpha Bank, από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Β. Ψάλτης: «Στόχος η Alpha Bank να αποτελέσει πόλος έλξης των καλύτερων στην Ελλάδα και δίοδος επιστροφής στη χώρα των νέων και ικανών»

Η προσέλκυση ταλέντων και η ανάδειξή τους αποτελεί στόχο του στρατηγικού σχεδιασμού της Alpha Bank, Project Tomorrow, και πυλώνα του Προγράμματος Μετασχηματισμού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέσα από δράσεις όπως η ενημερωτική εκδήλωση στο Λονδίνο, η Alpha Bank αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας της ως Κορυφαίου Εργοδότη, παρέχοντας μία πρόταση υψηλής αξίας (Employee Value Proposition) για τους υφιστάμενους και υποψηφίους Εργαζομένους της.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες της διασποράς μία πραγματικά ανταγωνιστική πρόταση για να επιστρέψουν και να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της πατρίδας μας. Επιδίωξή μας είναι η Alpha Bank να αποτελέσει πόλος έλξης των καλύτερων στην Ελλάδα και δίοδος επιστροφής στην χώρα των νέων και ικανών επαγγελματιών που η κρίση έσπρωξε στο εξωτερικό», είχε αναφέρει ο κ. Ψάλτης σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις