Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elevate Greece – Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Στρατηγική συνεργασία για το networking των ελληνικών Startups

Το Elevate Greece υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το German Hellenic Chamber of Industry and Commerce.

Σε μια νέα σημαντική στρατηγικής σημασίας συνεργασία προχώρησε το Elevate Greece, καθώς υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του Innovation forum.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας: «Στα πλαίσια του Innovation forum 2022, υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Elevate Greece και του German Hellenic Chamber of Industry and Commerce. Το MoU στοχεύει στην εκπαίδευση, καθοδήγηση, υποστήριξη, αλλά και δικτύωση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων με το αντίστοιχο οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας της Γερμανίας.

Το επιμελητήριο με το δίκτυο επιχειρήσεων και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει αλλά και την τεχνογνωσία του σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας προσφέρει σημαντικά κίνητρα, παροχές και υπηρεσίες που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση σε μεγάλες και ώριμες αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

Ελλάδα και Γερμανία, έχουν υπογράψει μια πολύ σημαντική διμερή διακρατική συμφωνία, στις επιστήμες, την έρευνα και την καινοτομία, η οποία εξελίσσεται με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ήδη, έχουμε επεκτείνει και διευρύνει την συνεργασία μας με στόχο να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τα οφέλη και για τις δυο χώρες, χτίζοντας ακόμα μεγαλύτερες γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των οικοσυστημάτων καινοτομίας».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις