Μηχανή που φτιάχνει σαλάτες παίρνει 5 εκατ. δολ. χρηματοδότηση

0

Η Chowbotics ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να φτιάξει αυτοματοποιημένες μηχανές – ρομπότ δημιουργίας φαγητών για επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, κοινόχρηστους χώρους κλπ. και όλα δείχνουν ότι υπάρχει αγορά για αυτήν την ιδέα.

Το πρώτο «ρομπότ» ονομάζεται Sally, βασίζεται σε 20 δοχεία φαγητού τα οποία γεμίζουν με λαχανικά και προσφέρεται η δυνατότητα παραγωγής πάνω από 1.000 διαφορετικές σαλάτες!

Οι πρώτες μηχανές ήδη λειτουργούν δοκιμαστικά σε μερικές τοποθεσίες στις Η.Π.Α. με τα μοντέλα παραγωγής να είναι έτοιμα να βγουν στην αγορά μέχρι το καλοκαίρι. Η επικοινωνία με τον χρήστη γίνεται φυσικά μέσω οθόνης αφής όπου και γίνεται επιλογή των λαχανικών με πληροφόρηση μάλιστα σχετικά με τις θερμίδες της συγκεκριμένης μερίδας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία οι περισσότερες σαλάτες που προσφέροντα στα εστιατόρια έχουν πολλές θερμίδες, πάνω από 400 συνήθως, με τον χρήστη των έτοιμων λύσεων να έχει την επιλογή έτοιμων σαλατών από την Chowbotics ή να επιλέγει τα συγκεκριμένα συστατικά και να δημιουργεί τις δικές του.

Η Startup προέρχεται από τον TechStars Austin accelerator και η χρηματοδότηση των 5 εκατ. δολ. προήλθε από διάφορους επενδυτές συμπεριλαμβανομένης της TechStars Ventures. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της εταιρείας και σε άλλα τροφικά αντικείμενα όπως πρωϊνό, μπουρίτος, τάκος κ.α.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.