Samsung: Έτσι βλέπει τον “έξυπνο” τρόπο ζωής μέσω της τεχνολογίας

0

Το δικό της όραμα για έναν πιο “έξυπνο” τρόπο ζωής παρουσίασε η Samsung στο πλαίσιο του Samsung EU Forum 2015, στο Μονακό.

Στον τομέα των τηλεοράσεων η εταιρεία φέρνει την ποιότητα εικόνας σε άλλο επίπεδο με την 88 ιντσών τηλεόραση SUHD. Η εταιρεία παρουσίασε, επίσης, τις νέες λύσεις ήχου για την ευρωπαϊκή αγορά που προσφέρουν μια προηγμένη εμπειρία ήχου, καθώς και τις έξυπνες οικιακές της συσκευές που έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από τους επαγγελματίες σεφ, προσφέροντας σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μαγειρική μία μοναδική εμπειρία στην κουζίνα.

SUHD TV
Στο πλαίσιο του EU Forum, η εταιρεία παρουσίασε την τηλεόραση 88 ιντσών JS9500, η οποία είναι εξοπλισμένη με την φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία νανο-κρυστάλλων οθόνης της Samsung και “έξυπνες” δυνατότητες SUHD. Η SUHD TV προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας με απίστευτη αντίθεση, εντυπωσιακή φωτεινότητα, εκπληκτικά χρώματα και υπέροχες UHD λεπτομέρειες. Ο έξυπνος μηχανισμός αναβάθμισης αναλύει αυτόματα τη φωτεινότητα των εικόνων με σκοπό να μειώσει την περιττή κατανάλωση ρεύματος, ενώ παράλληλα προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα αντίθεσης – εικόνες με βελτιωμένη αντίθεση και φωτεινότητα 2,5 φορές μεγαλύτερη από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις, με τα διπλά σημεία ρύθμισης του χρώματος.

Η τεχνολογία νανο-κρυστάλλων της SUHD ΤV εκπέμπει διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το μέγεθος, με στόχο να δημιουργήσει την υψηλότερη δυνατή καθαρότητα χρώματος και απόδοση φωτός σήμερα. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει στους τηλεθεατές 64 φορές μεγαλύτερη απόδοση χρωμάτων σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηλεοράσεις, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Samsung θα προσφέρει τρεις νέες σειρές τηλεοράσεων SUHD (S9500, JS9000 και JS8500) με διαστάσεις από 48 έως και 88 ίντσες, ώστε οι καταναλωτές να έχουν την επιλογή που θα ταιριάξει πιο ιδανικά στο στιλ και τις προτιμήσεις τους.

Από το 2015, όλες οι νέες Samsung Smart TVs θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Tizen, που εκτός από καλύτερη συνδεσιμότητα, προσφέρει στους προγραμματιστές μία πιο ισχυρή και εύκολη στη χρήση πλατφόρμα για την ανάπτυξη εφαρμογών. Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι ότι οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε ένα ακόμα μεγαλύτερο εύρος περιεχομένου και υπηρεσιών Smart TV.

Νέα premium σειρά προϊόντων ήχου
Από το 2015, η Samsung θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τα καινοτόμα προϊόντα ήχου WAM7500/6500, προσφέροντας μία ακόμη πιο δυναμική εμπειρία surround ήχου.

Soundbar 8500
Η εταιρεία, παρουσίασε επίσης τη νέα σειρά κυρτών Soundbar 8500, που συνδυάζεται μοναδικά με τις κυρτές τηλεοράσεις της Samsung, διαστάσεων από 48 έως και 78 ιντσών.

Η νέα λύση προσφέρει ήχο 9.1 καναλιών για μία πραγματικά καθηλωτική εμπειρία. Το κυρτό Soundbar συνδέεται ασύρματα στην τηλεόραση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για streaming μουσικής μέσω της λειτουργίας Samsung multiroom.

Οικιακές συσκευές για καλύτερη ποιότητα ζωής
Χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες, το μοναδικό σχεδιασμό μέσω και τη συνεργασίας της με βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, η εταιρεία έχει αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η σειρά Samsung Chef Collection, ειδικά σχεδιασμένη για την ευρωπαϊκή αγορά, πλέον περιλαμβάνει:
– To επαγγελματικό Kitchen Fit Refrigerator που ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχεδιασμό σπιτιού και προσφέρει μοναδική φρεσκάδα μέσω του Precise Chef Cooling.

– Την τεχνολογία φούρνου Gourmet Vapor Technology που, μέσω Wi-Fi, εξασφαλίζει την ακρίβεια στη θερμοκρασία για καλύτερα γευστικά και οπτικά αποτελέσματα

– Την τεχνολογία Virtual Flame Technology που βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν τη παραγόμενη ζέστη ώστε να ρυθμίσουν την κατάλληλη θερμοκρασία

– Μία πραγματική καινοτομία στην πλύση πιάτων, το Samsung WaterWall, που προσφέρει το πιο αποτελεσματικό πλύσιμο με το νερό να φτάνει σε κάθε σημείο του πλυντηρίου.

Νέα κινητά
Επίσης, η Samsung επεκτείνει τη σειρά των πολύ λεπτών smartphones Galaxy A στην Ευρώπη. Σχεδιασμένα για να αποτυπώνουν και να μοιράζονται την digital ζωή του χρήστη, τα Galaxy A7, A5 και A3 διαθέτουν μία μπροστινή κάμερα 5MP για καλύτερες selfie και προσφέρουν ολοκαίνουριες δυνατότητες, όπως τη δημιουργία animated GIF.

Οι συσκευές υποστηρίζουν επίσης την LTE κατηγορία 4 για γρήγορο και εύκολο upload φωτογραφιών και βίντεο σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λεπτός και μεταλλικός τους σχεδιασμός δείχνει την προσήλωση της Samsung στο μοναδικό design, βελτιστοποιώντας την ευκολία χρήσης με την άνετη λαβή τους.

Νέοι εκτυπωτές
Ο καινούριος MX7 Quad Core CPU (+DSDF) εκτυπωτής της Samsung με multi-tasking δυνατότητες καταφέρνει να αυξήσει την αποδοτικότητα και συγχρόνως να μειώσει το χρόνο αναμονής. Ο ΜΧ7 χρειάζεται μόνο 18 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει και μόνο 12 δευτερόλεπτα για να επανέλθει από τη λειτουργία αναμονής. Προσφέρει υψηλή ανάλυση εικόνας εκτυπώνοντας στα 1200 dpi, καθώς επίσης γρήγορη ταχύτητα αφού χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να εκτυπώσει την πρώτη σελίδα ενός ασπρόμαυρου εγγράφου και 4,5 δευτερόλεπτα για έγχρωμες εκτυπώσεις.

Ο ΜΧ7 μειώνει σημαντικά το χρόνο σάρωσης παρέχοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, κάτι που τον καθιστά ικανό να σαρώνει 120 σελίδες μονής όψης ανά λεπτό και μέχρι 240 διπλής όψης. Προσφέρει επίσης γρηγορότερες in-offices συνδέσεις με το 802.11ac-capable chip δικτύου. Ο εκτυπωτής διαθέτει χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να είναι συνεχώς συνδεδεμένος και να εκτυπώνει με ευκολία όταν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τη συσκευή.

Το έξυπνο περιβάλλον χρήσης με την 10.1 ιντσών οθόνη Android, διευκολύνει το χρήστη όχι μόνο στον έλεγχο του εκτυπωτή αλλά στο preview και στην άμεση επεξεργασία των εγγράφων.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.