Το VC της Samsung επιλέγει το Βερολίνο αντί για το (ακριβό) Λονδίνο για τα νέα γραφεία του

0

To Samsung Next είναι το VC της Samsung με κεφάλαιο 150 εκατ. δολ, σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων και των επενδύσεων στην Ευρώπη και μόλις επέλεξε το Βερολίνο αντί του Λονδίνου για τη νέα ευρωπαϊκή έδρα του με τον υπεύθυνο να υπερασπίζεται αυτή την απόφαση κάνοντας «επίθεση» στο Λονδίνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του VC για την Ευρώπη, Felix Petersen, ανάφερε στους The Times ότι η επιλογή αυτή έγινε μια και το Βερολίνο έχει σαφώς χαμηλότερο κόστος ζωής από το Λονδίνο και ότι η ίδρυση μιας νέας εταιρείας στην βρετανική πρωτεύουσα έχει γίνει έχει γίνει σαφώς πιο δύσκολη μια και δεν υπάρχουν γειτονιές να μείνεις με λογικά κόστη.

Επίσης ανέφερε ότι στο Βερολίνο μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα χωρίς χρήματα, υπάρχουν πολλές περιοχές χωρίς εμπορική εκμετάλλευση και ότι μπορείς να πειραματιστείς με την τεχνολογία σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον από το Λονδίνο.

Με τον Felix Petersen να συμπληρώνει: «Στο Λονδίνο το κόστος ζωής, το κόστος μετακινήσεων και το κόστος των υποδομών το κάνουν ένα μη ευχάριστο μέρος να μείνεις, ειδικά για τους νέους ανθρώπους, εκτός και αν είσαι πραγματικά πλούσιος». Επίσης ανέφερε ότι «το Λονδίνο είναι ένα ‘μη βιώσιμο’ μέρος να ζήσεις αν έχεις παιδιά!».

Όπως ήταν αναμενόμενο η πλευρά του Δήμου του Λονδίνου επενέβη με δηλώσεις οι οποίες ανέφεραν ότι το Λονδίνο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο κόσμο για να κάνει κανείς την επιχείρησή του, είναι ένα μεγάλο tech hub το οποίο προσελκύει μεγάλα επενδυτικά ποσά και νέα ταλέντα. Συγκεκριμένα 1 δισ. λίρες επενδύθηκαν σε Startups του Λονδίνου το πρώτο εξάμηνο του 2017 αφήνοντας πολύ πίσω το Βερολίνο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Παρόλα αυτά παραδέχτηκε ότι το κόστος ζωής στο Λονδίνο είναι ένα πρόβλημα…

Share.

About Author

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.