Η SEAT συνεργάζεται με την Startup Shotl για μεταφορές με βαν κατόπιν ζήτησης

0

H SEAT σε συνεργασία με την Shotl και την εταιρεία αστικών συγκοινωνιών της Βαρκελώνης θα δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία της Shotl μέσω της οποίας θα προσφέρονται μετακινήσεις πολιτών κατόπιν ζήτησης μέσω επταθέσιων βαν της εταιρείας.

Η δοκιμή θα γίνει το δεύτερο μισό του Ιουλίου και τον Σεπτέμβριο στην Can Barata στο Sant Cugat del Valles της Βαρκελώνης, για ένα μήνα συνολικά, με τους κατοίκους να κατεβάζουν το App της υπηρεσίας και να δηλώνουν πού θέλουν να πάνε. Η υπηρεσία της Shotl ομαδοποιεί τις αιτούμενες διαδρομές, οι οποίες είναι προς τον ίδιο προορισμό, και στέλνει το βαν για τη παραλαβή μέσα σε πέντε λεπτά από τη κλήση. Αρχικά η διαδρομή θα είναι από και προς τον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό.

Τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα επταθέσια SEAT Alhambra με τη δοκιμή να έχει στόχο να διαπιστωθεί στη πράξη αν μια τέτοια υπηρεσία μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά των λεωφορειακών γραμμών, σε ώρες αιχμής π.χ., αν θα την προτιμήσει ο κόσμος κλπ.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, σχετική με την υλοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, εφόσον τα βαν έχουν πληρότητα 4,5-5 ατόμων, μέχρι και 2.000 οχήματα μπορούν να αποσυρθούν τη δεδομένη στιγμή από τους δρόμους συμβάλλοντας με αυτό το τρόπο στη μείωση των εκπομπών CO2 αλλά και να κάνει τις μετακινήσεις στη πόλη πιο εύκολες.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.