Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυξήθηκαν 20% τα έσοδα στην παγκόσμια αγορά Smartwatch το 1ο εξάμηνο του 2020

Η παγκόσμια αγορά smartwatch σημείωσε αύξηση εσόδων 20% το πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά την πανδημία COVID-19 και οι αποστολές παρέμειναν σταθερές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα IoT της Counterpoint.

Σχολιάζοντας τη δυναμική της αγοράς smartwatch ο ανώτερος αναλυτής Sujeong Lim δήλωσε: «Ο χώρος smartwatch παραμένει ένα δημοφιλές τμήμα καταναλωτικών συσκευών σε σύγκριση με την ύφεση που παρατηρείται στη ζήτηση smartphone αλλά και σε άλλους τομείς τους πρώτους έξι μήνες του 2020 λόγω της πανδημίας COVID -19. Σχεδόν 42 εκατομμύρια έξυπνα ρολόγια στάλθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 καθώς και οι φορετές συσκευές συνεχίζουν να βλέπουν μεγαλύτερη ζήτηση, με τους καταναλωτές να ενδιαφέρονται περισσότερο για την υγεία τους.
Η Ινδία (+ 57% YoY), η Ευρώπη (+ 9% YoY) και οι ΗΠΑ (+ 5% YoY), οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο από το COVID-19, είδαν μια σημαντική αύξηση στις αποστολές smartwatch που αντιστάθμισαν τη μείωση σε άλλες αγορές “.

Ο Lim πρόσθεσε: «Η Apple συνέχισε να κυριαρχεί στην αγορά smartwatch τόσο σε όγκο όσο και σε αξία. Η Apple κατέκτησε το ρεκόρ της μισής αγοράς όσον αφορά τα έσοδα λόγω της έντονης ζήτησης για τα μοντέλα Apple Watch 5. Όσον αφορά τον όγκο των αποστολών, το Apple Watch είδε αύξηση 22% παγκοσμίως με την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2020”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις