Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Relativity Space: 500 εκατ. δολάρια για να μας πάει στο φεγγάρι “Low Cost”

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης, στην πρόσληψη του προσωπικού, στην αγορά υλικών, στις μεταφορές, στην ασφάλιση και όλα όσα είναι απαραίτητα για να κάνει το πραγματικά "disruptive" έργο της πραγματικότητα.

Ο Έλον Μάσκ με τα φιλόδοξα σχέδια του για τα ταξίδια στο διάστημα, αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο, βρίσκονται στην επικαιρότητα και μας έχουν γυρίσει σε εποχές της δεκαετίας του 1960, όταν η διαστημική ήταν το τοπ θέμα στις ειδήσεις των Αμερικανικών μέσων.

O εκτυπωτής πυραύλων Relativity Space έλαβε 500 εκατομμύρια στον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης, με το valuation της Startup να ανεβαίνει στα 2.3 δις δολάρια.
Αυτά τα ποσά εντυπωσιάζουν, αφού η startup δεν έχει ξεκινήσει ακόμη δραστηριότητα, με πρώτη επίσημη αποστολή να σχεδιάζεται το 2021.

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης, στην πρόσληψη του προσωπικού, στην αγορά υλικών, στις μεταφορές, στην ασφάλιση και όλα όσα είναι απαραίτητα για να κάνει το έργο της, ενώ η Relativity ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τα κόστη και να αυξήσει την ταχύτητα συναρμολόγησης του πυραύλου με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Συγκεκριμένα ο πύραυλος της Relativity Space έχει 100 φορές λιγότερα μέρη από έναν συμβατικό, φτιάχνεται 10 φορές ταχύτερα και δεν χρειάζεται ειδικευμένο εξοπλισμό κατασκευής κάτι που σημαίνει ότι ο πύραυλος μπορεί να φτιαχτεί θεωρητικά σε μέρες αντί για χρόνια!

O πύραυλος της Realitvity ήδη δοκιμάζεται από την Lockheed και την NASA αλλά και την κοινοπραξία Iridium,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις