Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Ρεκόρ εσόδων λόγω περιβαλλοντολογικών credits και bitcoin

Τα έσοδα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2021 άγγιξαν τα 10,39 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση 74%  σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

H Tesla ανακοίνωσε τα τριμηνιαία οικονομικά της αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζοντας έσοδα ρεκόρ και κέρδη για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Τα έσοδα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2021 άγγιξαν τα 10,39 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση 74%  σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του Model Υ αλλά και στην αυξημένη ζήτηση στην Κίνα.

Τα κέρδη της Tesla άγγιξαν τα 438 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο τα κέρδη της δεν προέρχονται μόνο από τις πωλήσεις των οχημάτων, του λογισμικού και των υπηρεσιών της, όπως θα περίμενε κανείς, καθώς η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία είχε για άλλη μια φορά σημαντικά έσοδα από τις πώληση credits ρύπων σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και από άλλες επενδύσεις.

Συνολικά 518 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα καταγράφηκαν μέσω της πώλησης credis ρύπων σε άλλες εταιρείες που δεν έχουν στη γκάμα τους πολλά μοντέλα χαμηλών ή μηδενικών ρύπων.
Παράλληλα η Tesla πούλησε το 10% των Bitcoin που είχε αγοράσει πρόσφατα, μια επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, συγκεντρώνοντας 102 εκατ. δολάρια.

Η Tesla έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι επανεπενδύει σημαντικό μέρος των κερδών της σε όλες τις δραστηριότητές της. Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να αυξήσει τα Gigafactories σε όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, κατασκευάζεται το πρώτο ευρωπαϊκό Gigafactory στο Βερολίνο της Γερμανίας με ταχείς ρυθμούς, όπως και το νέο Gigafactory Texas στο Austin το οποίο αναμένεται να αφιερωθεί στο Cybertruck και το Tesla Semi.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι το έβδομο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο της Tesla και το δέκατο κερδοφόρο τρίμηνο από την ίδρυση της εταιρείας πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις