Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδύσεις σε ευρωπαϊκές Fintechs από την HSBC – Κριτήρια και στόχοι

Βασικός γνώμονας του εγχειρήματος είναι μια βιώσιμη επενδυτική διαχείριση και ανάπτυξη των εταιρειών που πραγματοποιούν τη μετάβαση στο ψηφιακό πεδίο.

Ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της HSBC εγκαινίασε ένα νέο VC με στόχο να δώσει στους πελάτες της την ευκαιρία να γνωρίσουν εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο “μετασχηματισμό των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών“.

Το VC  θα συμμετέχει κατά βάση σε γύρους χρηματοδότησης εταιρειών B2B που παρέχουν είτε λογισμικό είτε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και ιδρύματα με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη και την Ασία.

Η Joanna Munro, διευθύνουσα σύμβουλος της HSBC Alternatives, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική θα δώσει στους πελάτες της τράπεζας πρόσβαση  σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, προσφέροντας επενδυτικές ευκαιρίες σε μέρη του κόσμου, όπου οι οικονομίες αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, όπως η ευρύτερη περιοχή του Κόλπου στην Κίνα.

Ο Remi Bourrette, επικεφαλής του τμήματος venture & growth investments, υπό τη διεύθυνση του οποίου θα βρίσκεται το εν λόγω project, σημείωσε το ενδιαφέρον του για τις ριζικές αλλαγές που βιώνει ο κλάδος, ειδικά όταν αυτές σχετίζονται με τον ρόλο της χρηματοδότησης στην οικονομία και την κοινωνία συνολικά.

Εξέφρασε ακόμη την πίστη του στη μετάβαση κατά την οποία η χρηματοδότηση θα γίνεται με γνώμονα την αρχή “ESG” (Environmental, Social & Governance) ή αλλιώς το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση, γεγονός που θα οδηγήσει στην επανεφεύρεση ποικίλων προϊόντων, ωθώντας και τις υπόλοιπες εταιρείες στην επίτευξη της βιωσιμότητας.

Ο ίδιος σχολίασε θετικά το παράδειγμα παραγωγής πλούτου στην Ασία ως μια διαρκή τάση που θα ωφελήσει τις τεχνολογικές εταιρείες σε όλους τους τομείς διαχείρισης πλούτου, κεφαλαιαγορών και ασφαλίσεων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις