Η Mirai Flights ένα app κράτησης ιδιωτικών τζετ έλαβε 3 εκατ. δολάρια

Μέσω της εφαρμογής της, η εταιρεία επιτρέπει στους πελάτες να κλείσουν μια ιδιωτική πτήση με ένα κλικ.

Η Mirai Flights, μια υπηρεσία άμεσης κράτησης πτήσεων charter με έδρα το Λονδίνο, συγκέντρωσε 3 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο όπου ηγήθηκε η Xploration Capital. Συγκεκριμένα, η κράτηση ιδιωτικών πτήσεων αφορά μια premium υπηρεσία διαθέσιμη σε ευκατάστατους που θέλουν να νοικιάσουν ένα αεροσκάφος στις διακοπές τους, η οποία ενισχύθηκε κατά πολύ στην πανδημία για ευνόητους λόγους, αφού οι περισσότεροι ήθελαν να αποφύγουν τον συνωστισμό και την επαφή με διαφορετικούς ταξιδιώτες σε ένα αεροπλάνο.

Ήδη, η εφαρμογή Mirai Flights είναι διαθέσιμη σε 63 χώρες και συνεργάζεται με 8 ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες. Η Mirai χρησιμοποιεί ένα μοντέλο last mile, που αντιστοιχεί πλήρως στην προσφορά και τη ζήτηση, αξιοποιώντας τα κενά σκέλη των πτήσεων και μειώνοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των πτήσεων, καθιστώντας πιο αποτελεσματική την επιστροφή ενός αεροσκάφους στη θέση βάσης του. Όσοι έχουν λοιπόν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να κλείσουν μια πριβέ -βιώσιμη κατά τα άλλα- πτήση έως και 300.000 ευρώ με ένα κλικ.

Η εταιρεία έχει εισέλθει σε μια ακόμη πρόσφορη αφορά για τις tech επιχειρήσεις γενικότερα ενώ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την κλιμάκωση της υπηρεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις χώρες της ΚΑΚ, ενώ πρώτα ξεκίνησε από τη Γεωργία.

Η αγορά των εμπορικών πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη ανέρχεται άλλωστε σε 300.000 πτήσεις ετησίως ή αλλιώς περίπου 10 δισ. δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Στόχος τους είναι να καλύψουν το 4% αυτής της αγοράς και να παρέχουν έως και 12.000 εμπορικές πτήσεις ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη το 2023, συνδέοντας 150 ιδιωτικά αεροσκάφη με την εφαρμογή, με αναμενόμενο κύκλο εργασιών που θα αγγίζει συνολικά τα 240 εκατ. δολάρια.

Η πλατφόρμα της Mirai υπολογίζει το κόστος της πτήσης για τον πελάτη με βάση τα δεδομένα του αερομεταφορέα, τη δραστηριότητα των πτήσεων στην Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια και τη ζήτηση σε ένα συγκεκριμένο σημείο αναχώρησης. Η εταιρεία “βλέπει” το μέλλον της στις αναδυόμενες αγορές, αναγνωρίζοντας ότι ο κλάδος της αεροπορίας αποτελεί έναν εξαιρετικά κατακερματισμένο χώρο με απαρχαιωμένη τεχνολογία σε μεγάλο βαθμό που απευθύνεται στον καταναλωτή, πράγμα που προσπαθεί να αλλάξει η ίδια. Ωστόσο, η Mirai δεν είναι μόνη της, καθώς μοιάζει να ανταγωνίζεται τις PrivateFly, FLYXO, Opes Jet και Victor.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις