Social Impact Award Greece 2017: οκτώ ομάδες περιμένουν την ψήφο μας!

0

Ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των νικητών του Social Impact Award Greece 2017η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τα μεσάνυχτα της 27ης Σεπτεμβρίου.

Μετά από μια σειρά εξειδικευμένων workshop, συναντήσεων και feedback από τα μέλη της κριτικής επιτροπής και ενός εντατικού Social Entrepreneurship Bootcamp, οκτώ ομάδες κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του Impact Award Greece 2017. Από αυτές, μόνο τρεις θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες incubation συνολικής αξίας 18.000€, στην τελετή απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017.

Το Social Impact Award (SIA) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται παράλληλα σε 18 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι να αναδείξει νέες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκουν λύσεις για τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και να υποστηρίξει την έννοια και την πρακτική της νεανικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το Social Impact Award απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η θεματολογία των ιδεών, που κατατίθενται, μπορεί να ποικίλει και να αφορά σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενέργεια, η τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ισότητα κ.ά. Κάθε χρόνο, τρεις -ισάξιοι- νικητές αναδεικνύονται μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού, σε κάθε χώρα. Ο ένας νικητής αναδεικνύεται απευθείας από το κοινό μέσα από διαδικασία online ψηφορίας (community voting) ενώ οι δύο άλλοι νικητές ανακοινώνονται από την κριτική επιτροπή. Στη φετινή διοργάνωση του Social Impact Award, που για μία ακόμη χρονιά έχει αναλάβει το Impact Hub Athens, υποστηρικτής είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust, που θα παρέχει οικονομική υποστήριξη ύψους 3.000 ευρώ για την καθεμία από τις τρεις νικήτριες ομάδες.

Οι 8 #SIAfinalists (σε αλφαβητική σειρά):

1.Έχεις Μήνυμα! – Μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να φέρει κοντά οργανισμούς με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο για την προώθηση, την προβολή και την περαιτέρω ενίσχυση του έργου τους.
2.Προχωράμε – Μια πλατφόρμα social video advocacy με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε διάφορα κοινωνικά θέματα.
3. Career Sign – Ένας οργανισμός που παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική για θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε άτομα με αναπηρία ή άλλες δυσκολίες.
4. Labyrinth of Senses – Ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία, όπου κυριαρχούν η αφή, η ακοή, η όσφρηση και η όραση.
5. Oriento – Μια εφαρμογή προσανατολισμού υψηλής ακρίβειας για τα άτομα με προβλήματα όρασης.
6. Sharing Life – Μία υπηρεσία που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και εκμάθησης Α’ βοηθειών.
7. Unique Minds – Ο πρώτος οργανισμός που παρέχει ακαδημαϊκό προσανατολισμό σε νέους, φέρνοντας σε επαφή φοιτητές και μαθητές.
8. uSea – Μια εφαρμογή για την καταγραφή των θαλάσσιων ξενικών εισβολικών ειδών στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή και συλλογή στοιχείων από τους ίδιους τους χρήστες.

Η Διαδικασία της Ψηφοφορίας (Community Voting)

Μπορείτε να ψηφίσετε τους τρεις #SIAfinalists τις επιλογής σας εδώ: https://goo.gl/uJ11FD
Οδηγίες: Για να ψηφίσετε, παρακολουθείτε τα βίντεο των φιναλίστ και επιλέγετε τρία (3) τα οποία προσθέτετε στο Voting Bulletin, πατώντας το κόκκινο κουμπί ADD δίπλα στο video. Κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να ψηφίσει μία φορά! Η ψηφοφορία κλείνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 23:59.

Η τελετή απονομής του Social Impact Award Greece 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens, στις 3 Οκτωβρίου.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.