Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Orange Grove: Οι 3 startups που βραβεύθηκαν στο “The Squeeze”

Με τρεις νικητές ολοκληρώθηκε εχθές ο δεύτερος διαγωνισμός pitching που διοργάνωσε το Orange Grove, ο χώρος υποστήριξης startup εταιρειών της ολλανδικής πρεσβείας, με τίτλο “The Squeeze”.

Αρχικά, προεβλέπετο να βραβευθούν δύο νικητές (με έπαθλα 25.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), ωστόσο ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης προσέφερε άλλα 5.000 ευρώ σε μία ιδέα εκ μέρους της εταιρείας Upstream.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι 8 καλύτερες εταιρείες που φιλοξενούνται στο Orange Grove, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και επιλογή από την επιτροπή μεντόρων του προγράμματος.

orange grove the squeeze 702336 02

Το πρώτο βραβείο (15.000 ευρώ) έλαβε η Gigalize, η οποία αναπτύσσει μία πλατφόρμα που επιτρέπει σε μουσικόφιλους να ζητούν από το αγαπημένο του συγκρότημα να παίξει στην πόλη τους. Η ομάδα της ανέφερε ότι η υπηρεσία μέσα σε 9 μήνες έχει επιτύχει 85.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 280.000 μοναδικούς επισκέπτες, 20% μηνιαία αύξηση χρηστών και έχουν δημιουργηθεί 140 καμπάνιες.

Το δεύτερο βραβείο (10.000 ευρώ) πήρε η Clio Muse, η οποία αναπτύσσει την ομώνυμη πλατφόρμα για μουσεία ώστε να παρουσιάζουν μοναδικό περιεχόμενο για τα εκθέματά τους στους επισκέπτες. Η ομάδα αναμένει μέχρι τον Ιούνιο να έχει κυκλοφορήσει την νέα έκδοση της εφαρμογής, η οποία θα φέρνει ένα νέο περιβάλλον χρήσης για τους χρήστες-επισκέπτες και νέες δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων για τους διαχειριστές-μουσεία.

Το τρίτο βραβείο παρέλαβε η LearnWorlds, η οποία αναπτύσσει την ομώνυμη πλατφόρμα δημιουργίας και πώλησης διαδικτυακών μαθημάτων από ιδιώτες και οργανισμούς. H LearnWorlds έχει ήδη κλείσει τις πρώτες σημαντικές συνεργασίες της (όπως το McAfee Institute), ενώ οι πελάτες έχουν πωλήσει συνολικά 500 μαθήματα σε 7.000 μαθητές, κερδίζοντας 70.000 ευρώ.

orange grove the squeeze 702336 03

Οι υπόλοιπες startups που παρουσίασαν το εγχείρημά τους στο διαγωνισμό ήταν οι Book Secrets, FEAC, Glossopolis, Sensoraide και Girapp.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις