Η Startup Bird «σηκώνει» 150 εκατ. δολάρια!

0

Σε απόλυτα θετικό momentum δείχνει να βρίσκεται η startup Bird που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών scooter, καθώς από την μια πλευρά κινείται «επιθετικά» για την άντληση κεφαλαίων της τάξεως των 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρίτο γύρο χρηματοδότησης, ενώ την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή της αξία αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στα επίπεδα των 2 δισ. δολ.

Οι προαναφερθείσες εξελίξεις έρχονται μόλις ένα τρίμηνο από τη στιγμή της επιτυχημένης διαδικασίας της άντλησης 100 εκατ. δολάρια και ακόμη 150 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Sequoia Capital, μόλις στα τέλη Μάϊου! Τότε, η χρηματιστηριακή της αξία βρισκόταν στο 1 δισ. δολάρια, αναδεικνύοντας την Bird ως την Startup που κατάφερε να… σπάσει το παραπάνω σημείο-ορόσημο κατά το πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Bird, που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, αναμένεται να αξιοποιήσει τον πακτωλό των κεφαλαίων που συγκεντρώνει προκειμένου να υλοποιήσει τους επιμέρους σχεδιασμούς της για την πραγματοποίηση του βήματος της διεθνούς επέκτασης. Ήδη, μάλιστα, η Αμερικανική εταιρεία στήνει γραφείο στην Κίνα.

Σήμερα, ο κύριος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει η Bird προέρχεται εκ μέρους της Lime, μιας Startup εταιρείας διαμοιρασμού ποδηλάτων και scooter την οποία υποστηρίζει ενεργά ο επενδυτικός βραχίονας GV της Alphabet, καθώς επίσης και η Andreessen Horowitz.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.