Startup Europe Week Crete: Αναπτύσσοντας το οικοσύστημα Startups της Κρήτης

0

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Startup Europe Week Crete με μεγάλη συμμετοχή, το οποίο διοργανώνεται στην Κρήτη από τον τοπικό «πρεσβευτή» Youth Entrepreneurship Club και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Startup European Committee με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Startup Europe Week Crete φέτος ταξίδεψε στα Χανιά (2 Μαρτίου), στο Ρέθυμνο (3 Μαρτίου), στον Άγιο Νικόλαο (9 Μαρτίου) και ολοκλήρωσε το ταξίδι του στις 10 Μαρτίου στην πόλη του Ηρακλείου, με σκοπό την εξάπλωση της κουλτούρας της επιχειρηματικότητας σε όλη την Κρήτη.

Τη φετινή χρονιά η θεματική του Συνεδρίου ήταν “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη”. Κοινό και ομιλητές εμπνεύστηκαν, δικτυώθηκαν, μοιράστηκαν εμπειρίες και δημιούργησαν προτάσεις για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος Startup στην Κρήτη.

Συνολικά στη διοργάνωση πήραν μέρος πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, 23 ομιλητές, 60 εθελοντές, 20 μέντορες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 25 ώρες ομιλιών και workshops, όπου δόθηκαν βραβεία συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η όλη διοργάνωση βασίστηκε στην προσπάθεια των εθελοντών του Youth Entrepreneurship Club καθώς και στην υποστήριξη 50 τοπικών και πανελλαδικών φορέων.

Στο πλαίσιο της δράσης εκφράστηκαν περισσότερες από 100 νέες επιχειρηματικές ιδέες, τις οποίες συζήτησαν, επεξεργάστηκαν και ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες μαζί με τους ομιλητές και τους μέντορες, ανταλλάσσοντας ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες. Στα workshops που έλαβαν χώρα, 470 συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυής επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν ως μελλοντικοί επιχειρηματίες.

Ο Θάνος Παράσχος (Συνδιοργανωτής Startup Europe Week, Co-Founder του Youth Entrepreneurship Club) δήλωσε: “Ως οργανισμός με τις δράσεις μας, θέλουμε να αναδείξουμε τις ευκαιρίες και τη δυναμική της επιχειρηματικότητας τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Με το φετινό Startup Europe Week Crete, φέραμε σε κοινό τόπο ανθρώπους από διαφορετικά background που μπορούν να γίνουν παράδειγμα και να συνεργαστούν ώστε η Υψηλή Τεχνολογία που παράγεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού να συνδεθούν με τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα, Τουρισμό, Αγροδιατροφή. Η Κρήτη μπορεί να γίνει η Silicon Valley της Μεσογείου”.

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Κρήτης – Startup Europe Week Crete 2018 τίμησαν με τις ομιλίες τους οι:

Steve Vranakis, Executive Creative Director στην Google Creative Lab (κεντρική φωτογραφία).
Βασίλειος Μακιός, General Director στο Corallia Clusters Initiative.
Μίνως Γαροφαλάκης, Director στο Information Management Systems Institute (IMSI) – Research and Innovation Center «Athena».
Μανώλης Λεράκης, CEO της AVOEL Premium Avocado Products.
Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.
Wael Almasri, Founder & CEO στην Innaton Technologies & SoilTron.
Γιώργος Γιανναδακης, Co-Founder της Barbabu Aprons.
Κατερίνα Γιανναδάκη, Co-Founder της Barbabu Aprons.
Γιώργος Νικηφόρος, Founder & CEO στην ByRaki flavor – Μπαϊράκι.
Δρ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής – Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αργύρης Κουτρούμπας, Founder & CEO στην Cleopatra’s Sponges.
Γιώργος Ξανθός, Επίκουρος Καθηγητής – Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, στο ΤΕΙ Κρήτης – Technological Educational Institute of Crete.
Νικόλαος Μωραϊτάκης, Member of Team Europe Representation of European Commission in Greece.
Γιώργος Παπαδάκης, Co-Founder & COO στην Phaistos Networks S.A..
Amir Jacob, Marketing Director της UPS σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Ρουμανία.
Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης / Technical University of Crete.
Μάνος Μοσχούς, CTO στην AbZorba Games.
Νικόλαος Βαρβαδούκας, Chief Omnichannel Officer στην Cosmos Sport S.A..
Γιώργος Καλομοίρης​, Founder & Curator του TEDx Anogeia​.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.