Μεγάλες ευκαιρίες για Startups στις μεγάλες Ευρωπαϊκές εκθέσεις και εκδηλώσεις

0

Ακόμα και αν αν είναι μόδα, μια Startup στις μέρες μας έχει πολλές ευκαιρίες να παρουσιάσει την ιδέα της μπροστά σε ένα ευρύ κοινό και επενδυτές. Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου μια καλή ιδέα μετατράπηκε σε Startup και Scaleup μετά από την κατάλληλη «δημοσιότητα», ένα «δουλεμένο» 5λεπτο pitching και ένα καλό slide deck.

Το Startup Sesame είμαι μια μεγάλη συμμαχία ευρωπαϊκών τεχνολογικών εκδηλώσεων για Startups και όχι μόνο. Η συμμαχία αυτή δίνει στους νέους επιχειρηματίες μια πολύτιμη πρόσβαση σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως το 4YFN, το Slush, το France Digitale κ.α. όπου προσφέρονται οργανωμένες υπηρεσίες δικτύωσης, pitching σε επενδυτές όπως η Atomico, εκπαίδευσης και καθοδήγησης από ένα δίκτυο μεντόρων.

Startup-Sesame1

Υπολογίζεται ότι πάνω από 600.000 κόσμος επισκέφτηκε τις 25.000 μικρές κι μεγάλες συναντήσεις και παρουσιάσεις στις 13 αυτές μεγάλες εκδηλώσεις to 2015.

Για το δεύτερο πρόγραμμα το Startup Sesame δέχτηκε 180 αιτήσεις από 35 χώρες και επιλέχτηκαν έξι Startups. To τρίτο πρόγραμμα ανοίγει για αιτήσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Tο Startup Sesame ξεκίνησε άλλο ένα πρόγραμμα για Startups αυτοκίνησης και του σχετικού οικοσυστήματος το οποίο θα τρέξει στο μεγάλο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, και συγκεκριμένα στο Mondial Innovation Forum στις 5 Οκτωβρίου.

Startup Days @ IFA TecWatch

Για τρίτη φορά στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας IFA, η οποία γίνεται στο Βερολίνο μεταξύ 2 και 7 Σεπτεμβρίου, πενήντα Startups θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους περίπτερο αλλά και πραγματοποιήσουν μια 5λεπτη παρουσίαση μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό και επενδυτές.

Οι πέντε κατηγορίες περιλαμβάνουν: Smart Home, Virtual Reality, Digital Health, Future Mobility και IoT / Wearables. Δέκα Startups θα συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία και το κόστος για το περίπτερο μιας ημέρας είναι 400 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.