Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του MIT Global Startup Workshop

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια για Startups παγκοσμίως

Ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του MIT Global Startup Workshop, ενός εκ των σημαντικότερων συνεδρίων για Startups παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, το MIT GSW είναι ένα ετήσιο πολυήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο για να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μάθουν από τους καλύτερους στην καινοτομία και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα.

Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, πάνελ και κεντρικών ομιλητών, το MIT GSW στοχεύει να μοιραστεί τις επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες εταιρείες να ξεκινήσουν από το MIT.

Το MIT GSW οργανώνεται από μια ποικιλόμορφη ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών και υποστηρίζεται έντονα από το επιχειρηματικό οικοσύστημα του MIT, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας MIT Legatum, του Martin Trust Center για την Επιχειρηματικότητα του MIT και του Περιφερειακού Προγράμματος Επιτάχυνσης Επιχειρηματικότητας του MIT (MIT REAP). Από το 1998, ο μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός οργανισμός έχει πραγματοποιήσει 22 διεθνή εργαστήρια σε 6 ηπείρους και έχει προσελκύσει συμμετέχοντες από περισσότερα από 70 έθνη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός Startup Pitch, όπου όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα παρουσιάσουν τι έχουν δουλέψει και θα διαγωνιστούν για χρηματικά έπαθλα και δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Όλες οι ομάδες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα έχουν ένα περίπτερο κατά τη διάρκεια του Tech Showcase του Συνεδρίου για να επιδείξουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους. Επίσης, θα προκριθούν για να μπουν στο επόμενο πρόγραμμα Επιτάχυνσης του MITEF Greece τον Οκτώβριο του 2023.

Το MIT GSW 2023 τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Το Κέντρο Martin Trust για την Επιχειρηματικότητα το υποστηρίζει, το Κέντρο Legatum για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη και το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Επιχειρηματικότητας REAP. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του ΜΙΤ και το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις