Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποθεώνει την Augmenta

Ο πρωθυπουργός έδωσε τα εύσημα στην ελληνική Startup για το γεγονός ότι διέθεσε ποσοστό από την πρόσφατη εξαγορά της προς όφελος των εργαζομένων της

Τα εύσημα στην ελληνική Startup, Augmenta για τη διάθεση ποσοστού των μετοχών της στους εργαζόμενους της έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) για την παρουσίαση του νέου της προϊόντος “Know your customer“. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Augmenta πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 110 εκατ. δολαρίων από τα οποία 5 εκατ. ήταν το όφελος για τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός διατύπωσε την πρόταση να τεθεί ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας η διάθεση ποσοστού των μετοχών της εταιρείας, έστω και μικρού, στους εργαζόμενους. Ειδικότερα, επικαλούμενος το παράδειγμα της Augmenta, ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Έχει μεγάλη σημασία η μετοχική συμμετοχή των εργαζομένων. Ίσως πρέπει να τεθεί ως προϋπόθεση σε κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία, έστω και με μικρό ποσοστό. Δημιουργεί νέα επιχειρηματική κουλτούρα και νέα γενιά υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την προηγούμενη απασχόληση του στον τομέα του venture capital επισήμανε ότι τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με την προηγούμενη κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε άγνοια και ιδεοληψία. Υπογράμμισε επίσης το πρόσθετο όφελος για τις επιχειρήσεις, πέρα από τη χρηματοδότηση, που συνίσταται από την παροχή εξωτερικής τεχνογνωσίας για βελτίωση της εταιρείας, πρόσβαση σε ευρύτερο δίκτυο προμηθευτών και πελατών, κ.α.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η HDB κατά την περίοδο της πανδημίας, η οποία συνέβαλε στη διάσωση επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή, προστατεύοντας και τις θέσεις εργασίας.

«Έχουμε στηρίξει οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θέλουμε περισσότερο ανταγωνισμό και αυστηρούς κανόνες εποπτείας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε εξάλλου ότι εφέτος αν όλα πάνε καλά θα έχουμε νέο ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό.

Οι επιχειρηματίες κ.κ. Καραχάλιος (Ροδούλα), Τουρναβίτης (Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας), Πιστιόλας (Agrino, ξενοδοχειακός τομέας) και Λακασάς (Olympia electronics) χαρακτήρισαν θετική τη συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία τους επέτρεψε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και να επενδύσουν για να αναπτυχθούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις