Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google επενδύει 100 εκατ. δολάρια στην AI Startup AlphaSense

Η αξία της AlphaSense φτάνει πλέον τα 1,8 δισ. δολάρια

Οι επενδύσεις της Google στην τεχνητή νοημοσύνη δεν περιορίζονται στην ανάπτυξη των δικών της προϊόντων, αλλά επεκτείνονται και στον τομέα των Startups. Αυτό επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη επένδυση που πραγματοποίησε η μητρική εταιρεία του τεχνολογικού κολοσσού, Alphabet, στη νεοφυή εταιρεία, AlphaSense.

Πιο συγκεκριμένα, ο επενδυτικός βραχίονας της Alphabet, CapitalG, ηγήθηκε πρόσφατα ενός χρηματοδοτικού γύρου ύψους 100 εκατ. δολ. για την AlphaSense, «εκτινάσσοντας» της αξία της εταιρείας στα 1,8 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AlphaSense, η οποία ιδρύθηκε το 2011, ανταγωνίζεται σήμερα εταιρείες όπως το FactSet και το Bloomberg, στην παροχή δεδομένων σε επιχειρήσεις, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη της εταιρικής στρατηγικής τους.

Ο CEO της AlphaSense, Jack Kokko, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα εργαλείο, το οποίο θα συνοψίζει αυτόματα τα οικονομικά έγγραφα, βοηθώντας έτσι τους πελάτες να βρίσκουν πιο εύκολα τα βασικά σημεία.

Σύμφωνα με τον Kokko τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη περισσότερων πωλητών, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο. Την ίδια ώρα, η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την AlphaSense να βελτιώσει την τεχνολογία της, εκμεταλλευόμενη την πρόοδο στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις