Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PeopleCert: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που γίνεται case study στο INSEAD

Την ανακοίνωση έκανε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης μιλώντας στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχοντας εξασφαλίσει τρεις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης Fitch Ratings, Moody’s Investors Service και S&P Global Ratings, η PeopleCert η ελληνική εταιρεία που το 2021 έγινε ο πρώτος ελληνικός «μονόκερος» (unicorn, κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη του 1 δισ. δολ.) εξασφάλισε ακόμα μία διάκριση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης μιλώντας στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς, η PeopleCert έγινε case study στο κορυφαίο πανεπιστήμιο INSEAD.

Σημείωσε μάλιστα ότι πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρεία που γίνεται case Study στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του INSEAD, Θεόδωρος Ευγενίου τόνισε ότι μια εταιρεία γίνεται case study στο INSEAD προκειμένου να μπορέσουν οι φοιτητές να μελετήσουν την επιτυχημένη επιχειρηματική της δραστηριότητα, τον τρόπο ανάπτυξης και τη στρατηγική της. «Ψάχνουμε πάντα δυναμικές εταιρείες από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε από το ταξίδι τους» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι εντυπωσιακό το να έχεις ένα unicorn από μία τοπική αγορά όπως η Ελλάδα. θέλαμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην χώρα. Με το παράδειγμα της PeopleCert θα αναδείξουμε πώς μία εταιρεία από την Ελλάδα κατάφερε να εξαπλωθεί παγκοσμίως».

Ο κ. Νικολαϊδης επανέλαβε ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 36% ενώ πρόσθεσε ότι πλέον έχει παγκόσμια παρουσία έχοντας πιστοποιήσει 7 εκατ. ανθρώπους σε 220 χώρες.

Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς ΙT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει το ITIL και το PRINCE2 – δύο από τα πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλαίσια που προστατεύονται από IP (IP-protected frameworks), τα οποία αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια περίοδο 30 ετών – καθώς και τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας LanguageCert.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 82% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 διαπιστευμένων οργανισμών εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert.

Η ομάδα της PeopleCert αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους από 40 εθνικότητες. Η PeopleCert έχει λάβει 50 βραβεία σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας και Αειφορίας. Μετά την εξαγορά της AXELOS τον Ιούλιο του 2021, η PeopleCert εδραιώθηκε ως το πρώτο unicorn, που ξεκίνησε από την Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις