Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lordstown: Χρεοκόπησε η Startup ηλεκτροκίνητων φορτηγών – Ξέσπασε «πόλεμος» με τη Foxconn

Η Lordstown μήνυσε τη Foxconn για απάτη και παραβίαση σύμβασης

Η Lordstown Motors, η Startup ηλεκτρικών φορτηγών με έδρα το Οχάιο, κήρυξε πτώχευση, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές. Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκαθάρισε ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποτυχία της συμφωνίας με τη Foxconn της Ταϊβάν για επένδυση 170 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τη WSJ η Lordstown πούλησε το εργοστάσιο, βορειοανατολικά του Οχάιο, στη Foxconn τον Νοέμβριο του 2021, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπη με προβλήματα στην παραγωγή. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν σε μια σειρά νέων οχημάτων που θα κατασκευάζονταν στη μονάδα. Ωστόσο, τελικά οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν.

Για τους παραπάνω λόγους η Lordstown μήνυσε τη Foxconn για απάτη και παραβίαση σύμβασης, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες της ταϊβανέζικης εταιρείας «είχαν ως επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την καταστροφή μιας αμερικανικής Startup».

Από την πλεύρα της η Foxconn είχε ισχυριστεί νωρίτερα φέτος ότι η Lordstown παραβίασε την επενδυτική συμφωνία που είχε επιτευχθεί τον Νοέμβριο του 2022 και απείλησε να ακυρώσει το deal εάν η «παραβίαση δεν σταματήσει εντός 30 ημερών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις