Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αναστολή λειτουργίας για το Tapely!

Στην αναστολή της δραστηριότητάς της με το ταυτόχρονο σχεδιαζόμενο κλείσιμο της πλατφόρμας της κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προχωρά η μουσική υπηρεσία Tapely.

«Παρά το γεγονός πως η εφαρμογή ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής σε μια συγκεκριμένη μερίδα μουσικόφιλων, ωστόσο δεν κατάφερε να ‘πιάσει’ τους υψηλούς στόχους που απαιτούνταν έτσι ώστε να παραμείνει ενεργή σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι αυτός της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας», αναφέρει, στο Startupper, ο ιδρυτής της εταιρείας, Αλέξανδρος Νικολαίδης.

Το Tapely είχε σαν όραμα την αναβάθμιση της online μουσικής εμπειρίας αναδεικνύοντας τη σημασία της ανθρώπινης επιλογής και αισθητικής, αντί της ποσότητας μουσικής που μπορούμε πλέον να ακούσουμε. Μέσω της πλατφόρμας κάθε χρήστης μπορούσε να δημιουργήσει καλαίσθητες, προσωπικές μουσικές συλλογές ή και να ακούσει τις συλλογές άλλων δημιουργών. Το γεγονός που διαφοροποιούσε το Tapely, από άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες. ήταν η δυνατότητα που είχε κάθε χρήστης να σχεδιάσει την αισθητική της συλλογής, συνδυάζοντας ποικίλα εικαστικά στοιχεία, όπως λ.χ. εικόνες, γραμματοσειρές και χρώματα.

Tapely: Επένδυση 200.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II

Η υπηρεσία αριθμούσε περισσότερες από 40.000 προσωπικές μουσικές συλλογές, ενώ οι αναπαραγωγές τραγουδιών ξεπερνούσαν τις 300.000 κάθε μήνα. Κάτι παραπάνω από το 55% των επισκεπτών του Tapely, που συγκέντρωνε χρήστες από περισσότερες από 130 διαφορετικές χώρες, προερχόταν από τις ΗΠΑ.

Tapely: Ανακοίνωσε νέα έκδοση και νέα χρηματοδότηση 300.000 ευρώ

Τέλος, το Tapely είχε λάβει συνολικά χρηματοδότηση από το Jeremie Openfund II, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ (200.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα). Επιπροσθέτως, η υπηρεσία είχε ανακοινώσει πρόσφατα τόσο τη νέα έκδοση της web πλατφόρμας της, μέσω της οποίας δινόταν έμφαση στην διασύνδεση των μουσικόφιλων χρηστών με αντίστοιχα ενδιαφέροντα, όσο και το λανσάρισμα μιας εφαρμογής για φορητές συσκευές.

Tepely_Cover_702x336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις