Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ελληνικές Laros και Yodiwo στην SEC2SV European Innovation Day!

Mind_The_Bridge_200x200Οι ελληνικές Laros και Yodiwo συγκαταλέγονται μεταξύ των 15 συνολικά scaleups εταιρειών και δυνητικών Unicorns (σ.σ.: εταιρείες με χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια) που εδρεύουν σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες θα “ταξιδέψουν” μέχρι την Silicon Valley προκειμένου να παρουσιάσουν το προφίλ, τις εφαρμογές και την εξειδίκευσή τους στην εκδήλωση European Innovation Day (EID).

Αυτή, στην οποία θα συμμετάσχουν κάτι παραπάνω από 500 επενδυτές και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, διοργανώνεται στο πλαίσιο της εβδομάδας SEC2SV (Startup Europe Coming 2 Silicon Valley), και θα λάβει χώρα από τις 21 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Laros_Ya_200x200Σημειώνεται πως η Laros αποτελεί μια καινοτόμο πλατφόρμα για την παρακολούθηση και καταγραφή της επικρατούσας κατάστασης στόλων πλοίων. Βασίζεται δε στην ασύρματη τεχνολογία των “έξυπνων” αισθητήρων, η οποία με τη σειρά της μεταβάλλει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο τα τμήματα ναυτιλιακών εταιρειών επικοινωνούν, συνεργάζονται και εν γένει λειτουργούν, απολαμβάνοντας προηγμένα επίπεδα συμμόρφωσης και ευφϋίας.

Όσο για την Yodiwo, παρέχει ένα εξελιγμένο περιβάλλον σύνδεσης εφαρμογών και συσκευών μέσω της αξιοποίησης της δύναμης και ισχύος του cloud.

Συνδυαστικά, οι 15 Ευρωπαϊκές scaleups που επελέγησαν αντιπροσωπεύουν περίπου 60 εκατ. δολάρια σε κύκλο εργασιών και απασχολούν συνολικά κάτι παραπάνω από 1.000 άτομα. Παράλληλα, δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα, που εκτείνεται από το Software as a Service (SaaS) και το Platform as a Service (PaaS) μέχρι την νανοτεχνολογία, το ηλεκτρονικό επιχειρείν και από την ψηφιακή διαφήμιση, την online αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού και το ΙΤ λογισμικό μέχρι τον τομέα της ναυτιλίας, τα προηγμένα υλικά, τις  ανανεώσιμες πηγές ενέργειες κ.ο.κ.

Παράλληλα, οι ίδιες εταιρείες – που προέρχονται από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία – θα κληθούν να συμμετάσχουν στο Scaleup Track, που θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 25 του μηνός, το οποίο περιλαμβάνει round-table συζητήσεις με καθιερωμένες επιχειρήσεις και οργανισμούς, mentor sessions, καθώς επίσης και ανοικτές συζητήσεις με μικρές ομάδες που θα εστιάζονται σε συγκεκριμένη θεματολογία.

EID_Pic_21
Επιπροσθέτως, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στελέχη των Andreessen Horowitz, Tim Draper (DFJ), Google Ventures και μιας σειράς ακόμη venture capitals. Αναφορικά με τον τρόπο επιλογής των 15 Ευρωπαϊκών scaleups, ακολουθήθηκε μια διαδικασία που περιλάμβανε μια σειρά από κριτήρια, μεταξύ των οποίων να έχουν σημειώσει κατά μέσο όρο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης είτε σε αριθμό υπαλλήλων είτε κύκλου εργασιών της τάξεως του 20% για τρία συνεχόμενα έτη, να επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ ή να διαθέτουν ήδη θυγατρική εκεί κ.ά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις