Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tο πρώτο Demo Day της StartΤech Ventures για επενδύσεις σε Ρωσία και Ισραήλ

H StartΤech Ventures προχωρά στη διοργάνωση του 1ου Demo Day την, Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου (18.00 – 21.00) στη νέα θερμοκοιτίδα της.

Στη διάρκεια του Demo Day 1 (#StartTechDemo1) θα παρουσιαστούν εννέα projects που υποστηρίζονται από την Starttech Ventures, μεταξύ των οποίων το Wake-App με βάση το Τελ – Αβίβ του Ισραήλ, όπου θα το παρουσιάσει ο CEO της εταιρείας Amir Isenberg, και το Mailburn με βάση την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου επίσης θα παρουσιάσει ο CEO της επιχείρησης Daniel Pavlyuchkov.

Στο Starttech Ventures Demo Day 1 θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής ο Daniel Tomov, Co-founder της επενδυτικής θερμοκοιτίδας Eleven στη Βουλγαρία, η οποία λειτουργεί με υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχημένες στην Ευρώπη. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους οι Μάνος Μοσχούς και Αθανάσιος Παπαγγελής, συνιδρυτές των επιχειρήσεων AbZorba Games και Epignosis, οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον επιτυχημένες του ελληνικού οικοσυστήματος και είχαν λάβει την υποστήριξη της Starttech Ventures.

Η Starttech Ventures διαχειρίζεται ένα «side-car Angel Group» προτείνοντας συν-επένδυση σε ιδιώτες επενδυτές προς εταιρείες που πληρούν τα επενδυτικά της κριτήρια, όπως έγινε στις παραπάνω περιπτώσεις και θα συνεχιστεί στο μέλλον. Η διοργάνωση του Demo Day 1 γίνεται ακριβώς για την επίτευξη του σκοπού αυτό.

Στρατηγική συνεργασία με Compell.io

Τέλος η Starttech Ventures ανακοίνωσε την στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία Compell.io η οποία έχει έδρα το Λουξεμβούργο και ιδρυτή τον Διονύση Αυρηλίωνη.

Το Compell.io είναι μια ιδιαίτερα καινοτόμος πλατφόρμα SaaS η οποία προσφέρει ένα ισχυρό και εύχρηστο εργαλείο επιχειρησιακής μοντελοποίησης, το οποίο μεταξύ άλλων υλοποιεί και τη μεθοδολογία Business Model Canvas, και θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει η Starttech Ventures να αποτυπώνουν από πολύ πρώιμο στάδιο τα επιχειρηματικά μοντέλα τους και με μεθοδικό τρόπο να επιβεβαιώνουν, ή όχι, τις διάφορες υποθέσεις εργασίας στις οποίες στηρίζονται.

Δ. Τσίγκος: «Στόχος η δημιουργία ενός αυστηρά ιδιωτικού ταμείου επενδύσεων»

«Φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός αυστηρά ιδιωτικού ταμείου επενδύσεων σε επιχειρήσεις τεχνολογίας λογισμικού, με επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, το οποίο θα επενδύει πάντοτε σε συνδυασμό με την ενεργό παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στις επιχειρήσεις – λήπτες επένδυσης, σε συμφωνία με το μοντέλο του “επιχειρηματικού οικοσυστήματος” στο οποίο βασίζεται η StartTech Ventures», δήλωσε σχετικά Δημήτρης Τσίγκος.

Η StartTech Ventures θα επαναλαμβάνει τα Demo Days, στα οποία προσκεκλημένοι είναι επενδυτές, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, σε εξαμηνιαία βάση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η προσέλευση ξεκινά στις 17.00 και η εκδήλωση ξεκινά στις 18.00.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις