Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέες startup και φρέσκιες ιδέες στο Startup Europe Week Chania

Το πρώτο πανευρωπαϊκό συνέδριο στα πλαίσια της Startup Europe Week  πραγματοποιήθηκε στα Χανιά 4 και 5 Φεβρουαρίου με επίσημο πρεσβευτή το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης / Π.Ε.Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

2 μέρες, πάνω απο 400 επισκέπτες, 45 ομιλητές, 10 θεματικές ενότητες, 7 συντονιστές συζήτησης, 30 εθελοντές, 20 ώρες ομιλιών, 300+ social media posts, 15 χορηγοί, 5 χορηγοί επικοινωνίας, 9 υποστηρικτές, 5 νέα startups και 1 διαγωνισμός είναι ο απολογισμός της εκδήλωσης, νούμερα άκρως εντυπωσιακά για μια “περιφερειακή” εκδήλωση.

STARTUPEUROPEWEEKCHANIA (4)
Την πρώτη μέρα διεξήχθησαν συζητήσεις και παρουσιάσεις δραστηριοτήτων για την επιχειρηματικότητα, φορέων του δημοσίου, τοπικών φορέων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δομών κοινωνικής επιχειρηματικότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τη δεύτερη μέρα αναλύθηκαν ευκαιρίες χρηματοδότησης και προγράμματα Ευρωπαικής στήριξης, ενώ τη γνώμη και την καθοδήγηση τους στους νέους επιχειρηματίες, προσέφεραν επιτυχημένοι επιχειρηματίες, σύμβουλοι επιχειρήσεων, εκπρόσωποι θερμοκοιτίδων και Venture Capitals. Η διημερίδα κορυφώθηκε με ομιλίες έμπνευσης από επενδυτές, εκπροσώπους διεθνών επιχειρήσεων και επιτυχημένων startups, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα διαγωνισμό από κρητικά startups που βρίσκονται τώρα στα πρώτα τους βήματα και να ψηφίσει από κοινού με την κριτική επιτροπή, την καλύτερη ιδέα και υλοποίηση.

STARTUPEUROPEWEEKCHANIA (3)
Ο νικητής, onWebChat, όπως εκπροσωπήθηκε από τον κ. Περικλή Ψυλλάκη, μια εφαμογή online chat για web sites, κέρδισε ως έπαθλο, το πακέτο στήριξης επιχειρήσεων “bizpark” απο την Microsoft.

Άλλες εντυπωσιακές παρουσιάσεις περιελάμβαναν το on demand online supermarket Supermarketnow, με τον κ. Μιχάλη Γκίκα, ένα καινοτόμο υλικό φωσφορίζουσας μπογιάς δρόμου το Enerpaint από τον κ. Γίώργο Λεντάρη, μια πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας το ΗΕPP από τον κ. Ιάσονα Πατεράκη και κ. Αλκέτα Ουγγρίνη και ένα πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης και πιστοποίησης παραλιών το Costa Nostrum από την κα Μαρία Ζουριδάκη.

Τέλος, στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook θα πάρετε μια πολύ καλή εικόνα για το έγινε στο SEW Chania.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις