Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Keeppet: Το airbnb για κατοικίδια είναι ελληνικό

Η νέα υπηρεσία Keeppet ενώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους οικοδεσπότες (keepers) που προσφέρουν ιδιωτικές υπηρεσίες φιλοξενίας. Έχοντας συμπληρώσει 4 μήνες εμπορικής λειτουργίας έχει προσφέρει μέσω των keepers της περισσότερες από 400 νύχτες φιλοξενίας σε κατοικίδια ζώα όπως σκύλους, γάτες καθώς και… ένα ινδικό χοιρίδιο!

Η ιδέα του Keeppet γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές του ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα σε ποιον θα αφήσουν το σκύλο τους τις μέρες που θα πάνε διακοπές. Έχοντας εξαντλήσει την υπομονή της μαμάς τους και των φίλων τους, σκέφτηκαν τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που επιτρέπει σε κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου να βρει online, απλά και γρήγορα, φιλόζωους ιδιώτες που μένουν κοντά του και είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν το ζωάκι του στο σπίτι τους!

Έτσι δημιούργησαν την πλατφόρμα www.keeppet.gr στην οποία μπορούν να εγγραφούν τόσο οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων όσο και οι υποψήφιοι οικοδεσπότες. Και ακόμη περισσότερο αυτοί που διατηρούν και τις δύο ιδιότητες.

keeppet_photo_1000

Η υπηρεσία είναι απλή. Αν έχεις κατοικίδιο, κάνεις αναζήτηση με βάση τις ημερομηνίες θα λείψεις, την περιοχή που μένεις και το είδος του ζώου σου (σκύλος, γάτα, ψαράκι, πουλάκι). Στην εφαρμογή εμφανίζονται τα προφίλ των διαθέσιμων keepers όπως ονομάζονται, που θα το φιλοξενήσουν στο σπίτι τους όσες μέρες λείψεις.

Σήμερα στην πλατφόρμα έχουν γραφτεί περισσότεροι από 300 keepers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που φιλοξενούν τα κατοικίδια στο σπίτι τους και τα φροντίζουν σαν να ήταν δικά τους όσο λείπει ο ιδιοκτήτης.
Οι keepers ορίζουν μόνοι τους την αμοιβή τους και εκτός από το σπίτι και την προσωπική φροντίδα, προσφέρουν στα κατοικίδια βόλτες και πολλά χάδια!

Όλες οι κρατήσεις μέσω του Keeppet καλύπτονται από ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, κτηνιατρική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο και εξυπηρέτηση πελατών. Η ομάδα του Keeppet ελέγχει και επαληθεύει τα στοιχεία των keepers και τα στατιστικά τους.

keeppet_logo_702336
Μετά το πετυχημένο λανσάρισμα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι υπηρεσίες του Keeppet επεκτείνονται σε 7 νέες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τις Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Χανιά, όπου έχουν ήδη ανοίξει οι εγγραφές για keepers!

Ως νεοφυής ελληνική επιχείρηση, το Keeppet στεγάζεται στο Orange Grove, την επιχειρηματική θερμοκοιτίδα της Ολλανδικής πρεσβείας, και πρόσφατα διακρίθηκε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό “The Squeeze” που διοργάνωσε η πρεσβεία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κερδίζοντας ένα από τα δύο βραβεία του διαγωνισμού.

Hopwave και KeepPet οι νικητές του TheSqueeze#6 στο Orange Grove

Στην καρδιά του Keeppet βρίσκεται η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα καθώς η πλατφόρμα στηρίζει τη μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση Dog’s Voice και δίνει τόσο στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων όσο και στους keepers τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές προς τη φιλοζωική, ως μέρος της διαδικασίας κράτησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις