Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Από την Apple στη Zoottle και από εκεί στη Βοστόνη

“Πλώρη” για τις ΗΠΑ με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας στην αμερικανική ήπειρο βάζει η Zoottle πραγματοποιώντας για το λόγο αυτό μια σουπερ “μεταγραφή” από την μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία στον κόσμο.

Συγκεκριμένα η Zoottle, η οποία παρέχει υπηρεσία σύνδεσης σε WiFi μέσω λογαριασμών σε κοινωνικά δίκτυα, ενσωμάτωσε στο δυναμικό της τον Χρήστο Περάκη, εκ των επενδυτών της εταιρείας, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει την θέση του Country Business Manager της Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο, προκειμένου να αναλάβει το στήσιμο της ελληνικής startup στις ΗΠΑ με “ορμητήριο” τη Βοστόνη. Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Περάκης είναι επίσης Angel Investor (ιδιότητα που διατηρήσει και η οποία εξάλλου τον “οδήγησε” στη Zoottle), καθώς επίσης και mentor στο Openfund II.

Πρωταρχικός στόχος του Χρήστου Περάκη, ο οποίος αναμένεται να εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι του 2014, θα είναι η ανάπτυξη της εταιρείας στις ΗΠΑ, αλλά και ευρύτερα στην αμερικανική ήπειρο. Ταυτόχρονα η αμερικανική εταιρεία εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως “μοχλός” για τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της Zoottle.

Zoottle team outdoor_7022*336
Η ομάδα της ZOOTTLE.

Η Zoottle σήμερα βρίσκεται “εμπορικά”, εκτός από την Ελλάδα, στην Κύπρο, αλλά και στην Αγγλία, ενώ “πιλοτικά” είναι ήδη στις ΗΠΑ, όπως επίσης στο Αμπού Ντάμπι, στην Ιταλία και άμεσα αναμένεται να γίνουν τα πρώτα βήματα στην αγορά της Ρωσίας. Σε ότι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της Zoottle αξίζει να σημειωθεί ότι, από την στιγμή που έκανε την εμφάνιση της, πριν περίπου έξι μήνες, η εταιρεία έχει πενταπλασιάσει τα μεγέθη της, ενώ παράλληλα σήμερα “τρέχει” με +60% ανά μήνα.

Η άμεση πλέον εμπλοκή του Χρήστου Περάκη με την Zoottle, αλλά και η συμμετοχή του Νάσου Αναλογίδη (πρώην Γενικού Διευθυντή της Nokia για την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο) αποτελούν δύο από τα “ισχυρά” χαρτιά της ελληνικής startup η οποία “βλέπει” να εξελίσσεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η επέκταση της στις αγορές του εξωτερικού.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις