Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δέκα ελληνικές Startups για τις διακοπές μας!

Πάντα είχα την εντύπωση ότι δεν έχουμε πολλές Startups που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις σχετικές υπηρεσίες και μάλλον έτσι είναι… για Ελλάδα είμαστε σχετικά πίσω αλλά θα πρέπει να ομολογήσω ότι γίνονται πολλές σοβαρές προσπάθειες τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό υψηλών απαιτήσεων, αυτός που μπορεί να αφήσει αρκετά χρήματα στις Startups αλλά και την εκάστοτε αγορά που καλύπτουν.

Λόγω… επαγγέλματος ξεχωρίσαμε μερικές Startups οι οποίες έχουν βάλει στόχο τα εκατομμύρια των ξένων αλλά και Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται κυρίως τα νησιά μας. Από την άλλη, όσο και να φαίνεται περίεργο, δεν υπάρχουν οργανωμένες πληροφορίες για πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και για τοπικές μεταφορές, όπως για παράδειγμα πορθμεία, όπως και δεν υπάρχει κάποια εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης για ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε και για τις ενδιαφέρουσες διαδρομές που μπορούν να κάνουν οι τουρίστες με αυτοκίνητο π.χ., με το Google Maps και το Via Michelin είναι οι βασικές πηγές πληροφόρησης, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει χώρος για αρκετές Startups να ασχοληθούν με τα παραπάνω αντικείμενα.

Βέβαια υπάρχουν και πολλές δυνατές προσπάθειες που ασχολούνται με την οργάνωση των τουριστικών επιχειρήσεων σε διάφορα επίπεδα και συναφών αντικειμένων με τις οποίες θα ασχοληθούμε σε επόμενο θέμα.

Οι υπηρεσίες παρουσιάζονται με τυχαία σειρά.

InstayachtΙnstayacht

Αν και δεν ήταν η πρώτη υπηρεσία στην ενοικίαση σκαφών μέσω App, μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας τα πάει αρκετά καλά προσφέροντας αρκετές επιλογές στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ενοικιάσουν ένα σκάφος και να σαλπάρουν στα νησιά πάντα οργανωμένα και με καπετάνιο. Στις πρώτες σελίδες υπάρχει ένας χάρτης που εμφανίζει την τοποθεσία των διαθέσιμων σκαφών με δυνατότητα εισαγωγής ημερομηνιών του ταξιδιού. Προσφέρονται και μεταφορές από νησί σε νησί με φουσκωτά αλλά και Island Hopping.

Incrediblue

Incrediblue

Η πρώτη ελληνική υπηρεσία ενοικίασης σκαφών με έτος ίδρυσης το 2013 και αρκετά εκατομμύρια χρηματοδότησης. Στη πρώτη σελίδα υπάρχει η επιλογή δήλωσης ημερομηνιών που ενδιαφέρεστε για το ταξίδι αλλά δεν υπάρχει κάποια άμεση ένδειξη για το μέρος που βρίσκονται τα διαθέσιμα σκάφη με τον καπετάνιο σε αρκετά από αυτά να είναι προαιρετικός.

Hopwave

Hopwave

Η ιδέα της Hopwave έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς τον τελευταίο καιρό μια και προσφέρει μια υπηρεσία κλεισίματος θέσεων σε τουριστικά σκάφη και πλοία που υπάρχουν σε κάθε νησί μας και πραγματοποιούν ως επί το πλείστον τακτικές τουριστικές διαδρομές χωρίς να αποκλείονται και τα σκάφη αναψυχής. Στον δικτυακό τόπο προσφέρονται πληροφορίες για τα μέρη που καλύπτονται καθώς και εφαρμογή διαχείρισης για τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Plazz

Plazz

Μια εφαρμογή εύρεσης και κράτησης θέσεων σε οργανωμένες πλαζ τόσο σε ξαπλώστρες όσο και σε διαθέσιμα δωμάτια (καμπάνες) εφόσον υπάρχουν. Αν εμπλουτιστεί με περισσότερες παραλίες και προσφορές πρόκειται για μια χρήσιμη υπηρεσία.

Sammy

SaΜΜΥ

Η υπηρεσία προσφέρει εύρεση και κράτηση θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής σε μαρίνες σε Ελλάδα και Κύπρο με την ημέρα ή και με το έτος. Πάντως αν αναρωτιέστε πόσο κοστίζουν οι θέσεις στη Μαρίνα Φλοίσβου, αυτές ξεκινάνε από 13.000 ευρώ το έτος.

Butlair

Butlair

Η Butlair προσφέρει μια αρκετά έξυπνη ιδέα προσφέροντας ντόπιους προσωπικούς οδηγούς για όλη τη διάρκεια της ημέρας, και της νύχτας, μέσω Facebook Messenger, WhatsApp και WeChat οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετήσουν για διάφορα θέματα και ανάγκες. Εκτός από την Αθήνα καλύπτονται τα Χανιά, η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Welcome_Pickups

Welcome Pickups

Αν σε αναφέρει σαν παράδειγμα το PayPal μάλλον κάτι καλό και χρήσιμο κάνεις. Η Welcome Pickups προσφέρει κάτι πολύ απλό και παράλληλα πολύ χρήσιμο στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις: ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης μια και αναλαμβάνουν τη παραλαβή από το αεροδρόμιο και τις μετακινήσεις για όλη τη διάρκεια της διαμονής, τοπικές SIM για τα κινητά, εισιτήρια για μέσα μεταφοράς και μουσεία, προσωπικούς συμβούλους για δραστηριότητες και επισκέψεις στην πόλη αλλά και τηλεφωνική υποστήριξη.

ClioMuse

ClioMuse

H εφαρμογή της ClioMuse προσφέρει ηχητικές ξεναγήσεις σε δημοφιλή εκθέματα, εκδρομές και αξιοθέατα σε διάφορα αντικείμενα στην πόλη. Στην ουσία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες αξιοθέατων και σημείων ενδιαφέροντος να προσφέρουν μια ξενάγηση στους επισκέπτες της πόλης προσελκύοντας βέβαια και κόσμο.

TripInView

TripinView

Η ομάδα του TripinView έχει πραγματοποιήσει αεροφωτογραφήσεις σε 520 προορισμούς στη μεσόγειο, και φυσικά σε όλη την Ελλάδα, παράγοντας περίπου 800.000 φωτογραφίες και 18.000 λεπτά βίντεο! Πρόκειται για μια εξαιρετική υπηρεσία ανακάλυψης προορισμών, κατά βάση τουριστικών, με υψηλής ποιότητας λήψεις η οποία φυσικά προσφέρει και υπηρεσίες εύρεσης διαμονής σε αυτά τα μέρη.

Aegean-Taxi

Aegean Taxi

H Aegean Taxi προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης σε δημοφιλείς προορισμούς όπως για παράδειγμα τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα μετακινήσεων τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως. Πάντα μέσω εφαρμογής ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης δηλώνει τη διαδρομή που θέλει να πραγματοποιήσει και του παρουσιάζονται οι διαθέσιμες επιλογές με διάφορα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις