Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πρεσβευτής” της Novoville ο Κώστας Μπακογιάννης

Για ακόμη μία φορά, ο Δήμος Αθηναίων “προωθεί” τη Novoville, την ελληνική Govtech Startup που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους Δημότες τους μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια.

Μέσα από ένα σύντομο σποτάκι, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνει τους πολίτες για τη δυνατότητα που τους δίνεται μέσω της Novoville, να καταγράψουν, να φωτογραφίσουν και απευθείας να στείλουν όλα τα προβλήματα που εντοπίζουν στο Δήμο, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να τα αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κατά της διάρκεια του βίντεο, μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης προτρέπει όλους τους δημότες  να κατεβάσουν στα κινητά τους την εφαρμογή.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Δήμος Αθηναίων “εκμεταλλεύεται” πλήρως τις δυνατότητες της ελληνικής Startup, αφού αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται μαζί της. Στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, είχαν “τρέξει” από κοινού, τη δράση Adopt a Tree, η οποία έδινε σε όλους τους Αθηναίους την ευκαιρία να υιοθετήσουν ένα δέντρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που ο Κώστας Μπακογιάννης “μιλά” για τη συνεργασία τους, όμως. Πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή προληπτικά έργα καθαρισμού και επισκευής φρεατίων, είχε καλέσει ξανά το κοινό να κατεβάσει την εφαρμογή και να καταγράψει σχετικά προβλήματα, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια του δήμου.

Η σύμπραξη αυτή, πέραν του ότι αποδεικνύει τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των ελληνικών Startup εταιρειών και της δημόσιας διοίκησης, αποτελεί την καλύτερη “διαφήμιση” για τη Novoville, τον καλύτερο τρόπο για να φτάσει στα χέρια χιλιάδων πολιτών. Κάθε τέτοια συνεργασία αποτελεί το βήμα που πολλές Startups αναζητούν προς την εξωστρέφεια και είναι ένας σίγουρος τρόπος να “ακουστεί” το έργο και η τεχνολογία τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις