Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεις ελληνικές Startups στους φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3

Τρεις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 250 συνολικά και να αναδειχθούν στους 25 φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3.

Ο λόγος για τις Ingredio, Magos και RTsafe, οι οποίες συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέρασαν από μια ισότιμη διαδικασία αξιολόγησης Peer -to-Peer, όπου ήταν ταυτόχρονα αξιολογούμενοι και αξιολογητές, και πέρασαν στον τελικό, μαζί με άλλες 22 εταιρείες που θεωρήθηκε ότι έχουν τις τις περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Τώρα, οι 25 φιναλίστ θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στο πρόγραμμα STARTUP3 Business & Growth Accelerator. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος οι επιχειρήσεις θα λάβουν ειδική πανευρωπαϊκή υποστήριξη για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τους εγχειρήματος. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων αυτών για να γίνουν κυρίαρχες εταιρείες στις αγορές τους.

Σημειώνεται ότι το STARTUP3 είναι ένα ευρωπαϊκό έργο στο οποίο συμμετέχει ενεργά το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και ξεκίνησε επισήμως τον Φεβρουάριο του 2020 με τον ομώνυμο διαγωνισμό. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe For Growth & Innovation Radar.

Το έργο STARTUP3 δημιουργεί γέφυρες μεταξύ νέων δυναμικών startups και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός ΕΕ. Προσφέρει τεχνολογική και επιχειρηματική υποστήριξη σε νέες ιδέες που θέλουν να βρουν τον δρόμο τους προς την αγορά, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις δικτυώνονται και επωφελούνται από την αλληλεπίδρασή τους με το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Ingredio

Η Ingredio είναι μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που με μία φωτογραφία των συστατικών στις συσκευασίες τροφίμων και ειδών περιποίησης, ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή επικινδυνότητα των χημικών συστατικών που περιέχονται στα προϊόντα αυτά. Η βάση της πληροφόρησης αυτής είναι εμπεριστατωμένες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2019, η εταιρεία είχε κερδίσει στον ελληνικό τελικό του Chivas Ventures και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό, καταλήγοντας στην 9η θέση.

Magos

Η Magos έχει δημιουργήσει μία deep tech τεχνολογία, η οποία ενσωματώνεται σε ένα ζευγάρι γάντια και διευκολύνει την επικοινωνία ανθρώπου- υπολογιστή, μέσω αισθητήρων. Τα γάντια της Magos, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα περιπτώσεων και τομέων. Στον τομέα της Υγείας για παράδειγμα, ο ασθενής φορώντας τα γάντια μπορεί να παρέχει πλήθος δεδομένων στον γιατρό, βελτιώνοντας δραστικά την αξιολόγηση της αποκατάστασης διάφορων παθήσεων στα χέρια ή τα δάχτυλα. Τα γάντια μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης στην εκπαίδευση, το gaming ή ακόμα και την μηχανική.

RTsafe

Η RTSafe σχεδιάζει προϊόντα τα οποία βελτιστοποιούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου,  ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας. Στην ουσία, δημιουργεί ένα αντίγραφο του κρανίου του ασθενή μέσω εκτύπωσης 3D το οποίο περιέχει ένα ειδικό gel το οποίο μιμείται τον εγκεφαλικό ιστό και πάνω στο οποίο γίνονται δοκιμαστικές ακτινοθεραπείες για εξατομικευμένη προσέγγιση πριν αυτές γίνουν στον ασθενή. Πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία κατάφερε να διακριθεί και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EIT Health Catapult.

 

 

Με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις