Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική AidPlex στο MassChallenge Switzerland 2021

Η ελληνική AidPlex επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιτάχυνσης MassChallenge Switzerland 2021, ανάμεσα σε 1000 Startups που είχαν υποβάλει την αίτησή τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθά Startups από όλη την Ευρώπη να αναπτυχθούν, από το 2016. Μέχρι σήμερα, 396 συνολικά εταιρείες έχουν σηκώσει πάνω από 318 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με το MassChallenge Switzerland, δημιουργούν αξία για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες στις οποίες απευθύνονται.

Η AidPlex από την πλευρά της, αλλάζει τον τρόπο παρακολούθησης της θεραπείας της σκολίωσης παρέχοντας μια φορητή συσκευή για συνεχή καταγραφή των ασθενών με σκολίωση. Αποτελούμενη από μια ομάδα 5 μηχανικών, η εταιρεία στοχεύει στην πρόληψη χειρουργικών επεμβάσεων σε εφήβους με σκολίωση, την ενδυνάμωση ασθενών με τη συγκεκριμένη πάθηση και τη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης.

Η AidPlex ιδρύθηκε το 2018 από τον Χάρη Γερεμτζέ και τον Δημήτρη Μουστάκα, δημιουργώντας επαναστατικές θεραπείες και προϊόντα στον χώρο της ορθοπεδικής. Εκτός από το προϊόν που αφορά τη σκολίωση, η εταιρεία έχει γίνει γνωστή στην Ελλάδα για τους καινοτόμους νάρθηκες που αναπτύσσει για τη θεραπεία καταγμάτων. Οι νάρθηκες αυτοί είναι  είναι πέντε φορές ελαφρύτεροι σε σχέση με τους συμβατικούς, αδιάβροχοι, φιλικοί για το δέρμα, εύκολα προσαρμόσιμοι, ανακυκλώσιμοι και βιοδιασπώμενοι. Η εταιρεία έχει λάβει επιχορήγηση 150.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέσω του προγράμματος επιτάχυνσης που πρόκειται να ενταχθεί, η AidPlex επιδιώκει τη συνεργασία με ειδικούς του κλάδου, εταιρείες, επενδυτές και άλλους παίκτες από τον χώρο της καινοτομίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις